Σχετικά με το αμετακίνητο δικαίωμα στην Κάρτα δωρεάν μετακίνησης…

 

 

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 εκκινεί η διαδικασία κατάθεσης δικαιολογητικών για την λήψη ή ανανέωση των καρτών δωρεάν μετακίνησης ατόμων με αναπηρία, δικαιούχοι των οποίων είναι οι μόνιμοι και νόμιμοι κάτοικοι Ελλάδας με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%. Καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών έχει οριστεί η 31η Ιανουαρίου του 2016.

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, απαραίτητη προϋπόθεση για την άσκηση του “δικαιώματος στην κάρτα” είναι δηλωθέν ετήσιο ατομικό εισόδημα  μικρότερο των 23.000 € ή δηλωθέν οικογενειακό μικρότερο των 29.000. Σε ότι αφορά το δεύτερο (οικογενειακό) προσαυξάνεται με 5.600€ για κάθε επιπλέον άτομο πέραν του δικαιούχου που συνοικεί και βαρύνει τον φορολογούμενο. Αξίζει, τέλος, να επισημανθεί προς άρση ενδεχόμενων παρεξηγήσεων, ότι στο συνολικό εισόδημα περιλαμβάνεται και το αυτοτελώς φορολογούμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο.

Απαραίτητη προϋπόθεση επίσης είναι το ετήσιο συνολικό δηλωθέν ατομικό τους εισόδημα δεν είναι μεγαλύτερο των 23.000 ευρώ, ή το ετήσιο συνολικό δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα δεν είναι μεγαλύτερο των 29.000 ευρώ. Το ετήσιο συνολικό δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα προσαυξάνεται με 5.600 ευρώ, για κάθε επιπλέον άτομο πέραν του δικαιούχου, που συνοικεί και βαρύνει τον φορολογούμενο. Στην εγκύκλιο τονίζεται ότι στο συνολικό εισόδημα περιλαμβάνεται και το αυτοτελώς φορολογούμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here