Σφοδρή κόντρα Γ. Κυρίτση και Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τη σύλληψη των Σακκά, Σεϊσίδη

Σφοδρή κόντρα έχει εξελιχθεί τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Κυρίτση και τη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την σύλληψη του Κώστα Σακκά και του Μάριου Σεϊσίδη την Παρασκευή στη Λακωνία.

Το χρονικό της «μάχης» ξεκινάει από το Σάββατο, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, την ακόλουθη ανάρτηση:

«Διάβασα διάφορα λυρικά πουτσιλίκια για τη σύλληψη των Κ. Σακκά και Μ. Σεϊσίδη από αριστερούς-μοιρολογίστρες. Διάβασα και αυτό από τον Dimitris Saltos (μάλλον αναρχικός, δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο) και πρέπει να πω ότι σε γενικές γραμμές συμφωνώ. Ο Κ. Σακκάς ήταν φυγόδικος, άρα λογικό ήταν να συλληφθεί. Δεν ζητάμε καμία προνομιακή μεταχείριση από κανένα κράτος γι’ αυτό δεν πρέπει να μας απασχολεί ποιος είναι στην εξουσία, αριστερός ή δεξιός.  Ή δείχνουμε αλληλεγγύη στους συντρόφους ακόμη κι όταν παρανομούν, ή απλά ζητάμε δίκαιη δίκη. Τα λοιπά απλά αναπαράγουν δεξιούς μύθους περί διασυνδέσεων, χάιδεμα κουκουλοφόρων και λοιπών γελοιοτήτων».

Ύστερα από τη συγκεκριμένη ανάρτηση του Γιώργου Κυρίτση, προκλήθηκε η άμεση αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, όπου σε ανακοίνωσή της τόνισε ότι:

«Φαίνεται ότι κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ έβαλαν «μαύρες πλερέζες» μετά τη σύλληψη από την Αστυνομία των καταζητούμενων Κ. Σακκά και Μ. Σεϊσίδη. Εκφραστής τους ο βουλευτής του κόμματος κ. Γ. Κυρίτσης, που υιοθετεί τις απόψεις αναρχικών -όπως ο ίδιος λέει- και επαναλαμβάνει: «Ή δείχνουμε αλληλεγγύη στους συντρόφους ακόμα και όταν παρανομούν ή απλά ζητάμε δίκαιη δίκη”.

Η προσπάθεια του κ. Κυρίτση να ηγηθεί σε παλιές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, είναι δική τους υπόθεση. Η στήριξή του, όμως, σε κατηγορούμενους για τρομοκρατία, «η αλληλεγγύη σε συντρόφους ακόμα και όταν παρανομούν», ξεπερνά τα όρια της νομιμότητας και προκαλεί ανησυχία σε κάθε πολίτη. Πολύ περισσότερο όταν η Κυβέρνηση συχνά υποκύπτει και κάνει πράξη τις θέσεις του».

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Κυρίτσης μέσω νέας του ανάρτησης στο facebook, αναφέρθηκε εκ νέου στο ζήτημα της σύλληψης των Κώστα Σακκά και Μάριο Σεϊσίδη, απαντώντας παράλληλα στην ανακοίνωση της ΝΔ, γράφοντας τα παρακάτω:

«Με αφορμή τη σύλληψη των Κ. Σακκά και Μ. Σεισίδη και την ασύστολη συνωμοσιολογία που αναπτύχθηκε, ανάρτησα μια άποψη άλλου ανθρώπου που με βρίσκει σύμφωνο ως προσέγγιση: Δουλειά του κράτους είναι να εφαρμόζει το νομό, δουλειά του κινήματος είναι να υπερασπίζεται τους ανθρώπους. Δουλειά του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αλλάξει το κράτος θα προσέθετα εγώ. Μου έκανε εντύπωση μάλιστα το γεγονός ότι οι μισοί τουλάχιστον απ όσους οδύρονται θεωρούσαν στο παρελθόν ανθρώπους σαν τους συλληφθέντες στην καλύτερη προβοκάτορες, βαλτούς κλπ. Τώρα οι ίδιοι τυπακοι την είδανε Νετσαγεφ. Τεσπα, είναι κι αυτό μια πρόοδος.

Διαπίστωσα ξαφνικά, αφού δεν είχα παρακολουθήσει την κίνηση της σελίδας, ότι με έβριζαν πατόκορφα διάφοροι οτι δικαιολογώ (!) τον ξυλοδαρμό συλληφθέντος και την ίδια ώρα ότι το’χουν κάνει θέμα τα κανάλια και τα σάιτ και έβγαλε η ΝΔ ανακοίνωση ότι είμαι φιλοτρομοκράτης. Και στις δυο περιπτώσεις, δεν ήταν καν τα δικά μου λόγια αυτά που σχολιάζονται και αναλύονται, άλλα ενός άλλου τα οποία εγω μετέφερα ως σωστότερη προσέγγιση του ζητήματος. Δεν με ενοχλεί να με λέει η ΝΔ φιλοτρομοκράτη, δεν είναι εκεί το θέμα μου άλλωστε.

Δεν θεωρώ επίσης ότι όλοι αυτοί στο Facebook στρέφονται εναντίον εμου προσωπικώς. Πιστεύω ότι απλώς βρήκαν μια ευκαιρία να επαναβεβαιώσουν την άποψη τους για το ΣΥΡΙΖΑ. Έφτασαν στο σημείο να ισχυριστούν (με μονταζάκι;) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέβασε παλαιότερη αναφορά στον Κ. Σακκά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως ουδόλως άλλαξε γνώμη. Υπερασπιζόταν και υπερασπίζεται πάντα τα ατομικά δικαιώματα, μεροληπτεί υπέρ όσων έχουν στειροποιηθεί από το κράτος ακόμα και αν πολίτικα δεν συμφωνεί. Οι δυο συλληφθέντες εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία διώξεων φρονηματικού χαρακτήρα Ο ένας διώκεται απηνώς για την υπόθεση «ληστές με τα μαύρα» που κατασκευάσαν τα ΜΜΕ, ο δε άλλος για την Συνωμοσία των Πυρηνών της Φωτιάς με στοιχεία εις βάρος του στα όρια του γελοίου και με πολύμηνη προφυλάκιση την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ορθώς είχε πολεμήσει Ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτόχρονα είναι κυβέρνηση στο δεδομένο κράτος. Όποιος θεωρεί ότι σε αυτό το σχήμα δεν υπάρχουν εσωτερικές συγκρούσεις και αντιφάσεις, ή ότι υπάρχουν εύκολοι αυτοματισμοί, δεν ξέρει τί του γίνεται. Ή – ακόμα χειρότερα- ξέρει πολύ καλά και απλώς προτιμάει την άνεση του πληκτρολογίου.

ΥΓ, προς δημοσιογράφους: Στις προσωπικές σελίδες, η ένδειξη με τα δυο ανθρωπάκια σημαίνει ότι η ανάρτηση δεν απευθύνεται παρά μόνο σε συγκεκριμένο κοινό που ορίζεται ως «φίλοι». Η ένδειξη μικρή υδρόγειος σημαίνει «γενικό κοινό». Μην τα μπερδεύουμε επειδή είναι Αύγουστος».

Η ΝΔ επανήλθε, έπειτα και από τη δεύτερη ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο facebook, δημοσιοποιώντας μια νέα ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει:

«Είναι δικαίωμα του κ. Γ. Κυρίτση να προβάλλει τις “εσωτερικές συγκρούσεις και αντιφάσεις” στο σύστημα ΣΥΡΙΖΑ-κυβέρνηση-Κράτος και να διεκδικεί την ηγεσία οποιασδήποτε συνιστώσας του Κόμματός του», ανέφερε η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Είναι, όμως, πρόκληση να ισχυρίζεται ότι οι κατηγορούμενοι για τρομοκρατικές ενέργειες και ληστείες Σακκάς και Σεϊσίδης αντιμετωπίζουν “διώξεις φρονηματικού χαρακτήρα”, ότι τα στοιχεία σε βάρος τους είναι στα “όρια του γελοίου” και ότι έχουν “στοχοποιηθεί από το Κράτος.

Αυτήν τη φορά η πρόκληση δεν αφορά μόνο τους πολίτες. Αφορά τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό που έσπευσε να παρουσιάσει τη σύλληψη των καταζητούμενων ως επιτυχία της κυβέρνησής τους».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here