Σφαγή στο Χαλέπι: Πάνω από 250 νεκροί από βομβαρδισμούς 9 ημερών

Σε σφαγείο έχει μετατραπεί εδώ και 9 ημέρες το Χαλέπι, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, καθώς από βομβαρδισμούς κατοικημένων περιοχών, τόσο από τις δυνάμεις του καθεστώτος όσο και από τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες, έχουν χάσει τη ζωή τους, συνολικά πάνω από 250 άμαχοι πολίτες.

Οι βομβαρδισμοί των συριακών δυνάμεων κατά περιοχών στο Χαλέπι που ελέγχονται από τους αντάρτες έχουν στοιχίσει τη ζωή 140 αμάχων, μεταξύ αυτών και 19 παιδιών, σύμφωνα με Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έχει την έδρα του στη Βρετανία.

Από την άλλη μεριά, οι βομβαρδισμοί των ανταρτών κατά περιοχών που ελέγχονται από τις κυβερνητικές δυνάμεις, έχουν κοστίσει τη ζωή 96 αμάχων, μεταξύ αυτών και 21 παιδιών υποστηρίζει το παρατηρητήριο.

Οι φιλοκυβερητικές δυνάμεις κατηγορούν τους δήθεν μετριοπαθείς αντάρτες, ότι σφυρκοπούν αδιάκοπα τις περιοχές που ελέγχει, προκαλώντας θύματα και ζημιές.

Σήμερα, στο Χαλέπι, έγιναν τουλάχιστον 20 αεροπορικές επιδρομές, αναφέρει το Παρατηρητήριο. Η απόφαση ΗΠΑ-Ρωσίας, να τεθεί εκ νέου σε ισχύ η εκεχειρία μεταξύ των Συριακών δυνάμεων και των μετριοπαθών ανταρτών δεν φαίνεται να εφαρμόζεται.

Ωστόσο οι ΗΠΑ παραδεχθηκαν επισήμως ισχυρή παρουσία της Αλ Νούσρα(παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία), στο Χαλέπι, η οποία δυσκολεύει την επίτευξη εκεχειρίας,

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here