ΣΥΡΙΖΑ: Πλήρης ταύτιση ΝΔ-καναλαρχών

 

«Δεν μας εκπλήσσει η πλήρης ταύτιση του εκπροσώπου της Ν.Δ., κ. Γιώργου Κουμουτσάκου, με τις θέσεις των καναλαρχών σχετικά με τον διαγωνισμό αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ με την οποία απαντά σε δηλώσεις του κ. Κουμουτσάκου, για το διαγωνισμό σχετικά με τις 4 τηλεοπτικές άδειες.

Ο κ. Κουμουτσάκος, υπερασπίσθηκε για μια ακόμη φορά τις θέσεις των ιδιοκτητών των καναλιών, κάνοντας αναφορά σε προσπάθεια της κυβέρνησης μα παρακάμψει το ΕΣΡ και να δημιουργήσει ολιγοπώλια ώστε να ελέγξει μονοπωλιακά την ενημέρωση.

Τονίζεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Μίλησε ο κ. Κουμουτσάκος για ακύρωση του ρόλου του ΕΣΡ, τη στιγμή που η ίδια η Ν.Δ. αρνήθηκε –και, μάλιστα, επανειλημμένα- να συναινέσει ώστε να συγκροτηθεί η ανεξάρτητη αρχή.

Ισχυρίστηκε ότι παραβιάστηκε το Σύνταγμα, ενώ η απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα των καναλαρχών, κρίνοντας ότι υπάρχουν επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος να ολοκληρωθεί άμεσα ο διαγωνισμός. Έκανε λόγο για ολιγοπώλιο, αλλά «ξέχασε» τις αποφάσεις του ΣτΕ που έκριναν παράνομο το καθεστώς λειτουργίας που άνθισε επί Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Ανακάλυψε τώρα «διαγωνισμό-παρωδία», ενώ ήταν αυτοί που έδωσαν όλο τον «αέρα» της χώρας στη DIGEA των καναλαρχών για 15 χρόνια με 18 εκατ. ευρώ, μέσω «διαγωνισμού» με ένα και μοναδικό υποψήφιο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here