ΣΥΡΙΖΑ: Η καταγγελία του δανείου 160 εκ. της ΝΔ από την τράπεζα Πειραιώς εκθέτει τον Κυρ. Μητσοτάκη-Να δώσει εξηγήσεις

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Επικαλούμενος σημερινό δημοσίευμα(Αγορά), σύμφωνα με το οποίο η τράπεζα Πειραιώς κατήγγειλε και άσκησε αγωγή στη ΝΔ για το δάνειο των 160 εκ. ευρώ μαζί με τις προσαυξήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτέθηκε και είπε ψέμματα κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την διαπλοκή, όταν ισχυρίσθηκε ότι εξυπηρετούνται τα δάνεια του κόμματος. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον κ. Μητσοτάκη να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση αυτή τονίζοντας ότι σε» μια περίοδο που το ανακεφαλαιοποιημένο από τους πολίτες τραπεζικό σύστημα κρατούσε κλειστές τις ροές χρηματοδότησης προς την πραγματική οικονομία, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δανείζονταν αστρονομικά ποσά με… αέρα».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγορά» σχετικά με την αγωγή που κατέθεσε η Τράπεζα Πειραιώς εναντίον της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τα δάνεια του κόμματος, επιβεβαιώνει πλήρως τη διαπλοκή μεταξύ του πολιτικού και του τραπεζικού συστήματος και την κοινωνική καταστροφή που αυτή επέφερε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Τράπεζα Πειραιώς ζητά ολόκληρο το ποσό του δανείου από το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο ανέρχεται στα 160 εκατομμύρια ευρώ με τις προσαυξήσεις. Η εξέλιξη αυτή καταρρίπτει πλήρως τις αιτιάσεις περί εξυπηρέτησης των δανειακών υποχρεώσεων του κόμματος του, στις οποίες προέβη ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη συζήτηση για τη διαπλοκή και τη διαφθορά στη Βουλή, και τον εκθέτει ανεπανόρθωτα.

Σε μια περίοδο που το ανακεφαλαιοποιημένο από τους πολίτες τραπεζικό σύστημα κρατούσε κλειστές τις ροές χρηματοδότησης προς την πραγματική οικονομία, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δανείζονταν αστρονομικά ποσά με… αέρα. Ο πρόεδρος  της ΝΔ οφείλει να δώσει εξηγήσεις σε όλους τους πολίτες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here