ΣΥΡΙΖΑ για δίωξη Ρ. Σπυρόπουλου-διαπλοκή: Στα 400 εκ. τα θαλασσοδάνεια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Να απολογηθούν Μητσοτάκης-Γεννηματά

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΑΝΤ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Η ποινική δίωξη για κακουργηματική απάτη και απιστία που ασκήθηκε στον πρώην υπεύθυνο για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, αναδεικνύει το καθεστώς της διαπλοκής που δημιούργησαν με συστηματικό τρόπο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ΣΥΡΙΖΑ. Και συνεχίζει:

«Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ΠΑΣΟΚ έλαβε δάνειο ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ από την Τράπεζα Αττικής με μοναδική εγγύηση την κρατική επιχορήγηση του κόμματος, την οποία όμως είχε δώσει και σε τρεις άλλες τράπεζες από τις οποίες επίσης είχε δανειοδοτηθεί!»

Στα 400 εκ ευρώ τα θαλασσοδάνεια  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, δείχνουν πως τα θαλασσοδάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από τις τράπεζες αγγίζουν τα 400 εκατομμύρια ευρώ. Ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος δεν ενεργούσε από μόνος του, εκτελούσε άνωθεν εντολές, για τις οποίες είναι συνολικά υπόλογο το κόμμα του.

Σκοπεύουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να αποπληρώσουν ποτέ τα δάνεια αυτά; Κατανοούν άραγε το μέγεθος της πολιτικής τους ανυποληψίας όταν την ίδια περίοδο που οι εκείνοι έπαιρναν δανεικά και αγύριστα ο ελληνικός λαός μάτωνε από τις πολιτικές τους; Η κ. Γεννηματά και ο κ. Μητσοτάκης θα απολογηθούν για αυτές τις επιλογές;

Να είναι σίγουροι ότι το άθλιο καθεστώς της διαπλοκής και της διαφθοράς θα τερματιστεί, όσο κι αν ενοχλεί τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τους νυν και αει προστάτες τους», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η δίωξη κατά Ρ. Σπυρόπουλου

Σε βάρος του κ. Ρ. Σπυρόπουλου ασκήθηκαν κακουργηματικές κατηγορίες της απιστίας και της απάτης. Η απιστία αφορά φερόμενη κακοδιαχείριση των 15 εκατ. ευρώ που φαίνεται να υπήρχαν σε μετρητά στο χρηματοκιβώτιο του κινήματος την περίοδο 2007-2009.

Το αδικημα της απάτης με το οποίο επίσης βαρύνεται ο κ. Σπυρόπουλος αφορά στη σύναψη δανείου ύψους 5 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Αττικής το 2010, με εγγύηση τη μελλοντική κρατική επιχορήγηση, η οποία όμως είχε εκχωρηθεί και σε άλλες τράπεζες για να δανειοδοτηθεί το κόμμα.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here