Συριακό Παρατηρητήριο: O ISIS εκτέλεσε 24 πολίτες

 

To Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με το Συριακό Παρατητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εκτέλεσε 24 πολίτες μετά την κατάληψη του χωριού Buyir στη Βόριa Συρία, από τις δυνάμεις των Κούρδων και Αράβων, τις Συριακές Δημοκρατικές δυνάμεις(SDF) που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ.

 

To χωριό Buyir  βρισκεται 10 χλμ ΒΔ της πόλης του Manbij, η οποία είναι στρατηγικό πέρασμα μεταξύ των τουρκικών συνόρων και τη Ράκκα, που είναι η ντε φάκτο πρωτεύουσα του ISIS.

Από τις 28 Ιουλίου το Ισλαμικό Κράτος έχει εξαπολύσει μιά μεγάλη αντεπίθεση καταλαμβάνοντας τον έλεγχο πολλών χωριών στη ευρύτερη περιοχή.

Στις 31 Μαίου    οι Δημοκρατικές Συριακές Δυνάμεις έχουν εξαπολύσει επίθεση για να καταλάβουν την Μαντζίμπ, στην οποία εισήλθαν με τη βοήθεια αεροπορικών επιδρομών αλλά αντιμετώπισαν οξεία αντίσταση με αυτοκίνητα βόμβες αυτοκτονίας.

Μέχρι τώρα περίπου 280.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Συρία και εκατομμύρια έχουν εξορισθεί τα τελευταία πέντε χρόνια.

Εν τω μεταξύ η Συριακή και Ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσαν ότι θα ανοίξουν τρεις ανθρωπιστικές διόδους για τους πολίτες και τους άοπλους αντάρτες που θέλουν να διαφύγουν από το πολιορκημένο Χαλέπι, ενώ ένας τέταρτος διάδρομος θα ανοιχθεί για τους ένοπλους αντάρτες. Επίσης ο πρόεδρος της Συρίας προσέφερε αμνηστία στους αντάρτες που εγκαταλείψουν τα όπλα τους.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here