Συρία: 50 νεκροί από βομβαρδισμό νοσοκομείου στο Χαλέπι-200 σε μια βδομάδα

Νέα εκατόμβη νεκρών στη Συρία. Από αεροπορικό βομβαρδισμό ενός νοσοκομείου στο Χαλέπι, τουλάχιστον 50 άτομα έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και 6 γιατροί,  ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Οι βομβαρδισμοί στο Χαλέπι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 20 άμαχοι.

Το νοσοκομείο Αλ Κοντς, σε μια συνοικία της πόλης που ελέγχεται από τους αντάρτες, βομβαρδίστηκε τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη.

Η πολεμική αεροπορία του συριακού καθεστώτος έπληξε άλλη μια κλινική, τραυματίζοντας πολλά άτομα. Ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι το νοσοκομείο αυτό καταστράφηκε εν μέρει και ότι ο ίδιος είδε ιατροφαρμακευτικό υλικό να έχει σκορπιστεί στα συντρίμμια. «Εδώ εξυπηρετούμε πολίτες, δεν υπάρχει στρατός», είπε ο διευθυντής της κλινικής, ο Χάσαν αλ Άχμαντ.

Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν χάσει τη ζωή τους στην πόλη περισσότεροι από 200 άνθρωποι. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μόνο σήμερα σκοτώθηκαν 13 στις συνοικίες που ελέγχονται από το καθεστώς και άλλοι 11 στις γειτονιές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών. Οι τραυματίες ανέρχονται σε πολλές δεκάδες.

Λόγω των βομβαρδισμών ματαιώθηκε η προσευχή της Παρασκευής, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στις συνοικίες που ελέγχουν οι αντάρτες.

Πολλά βλήματα όλμων έπεσαν χθες και στο ρωσικό προξενείο της πόλης, χωρίς να τραυματιστεί κανείς, όπως ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας. Το προξενείο έχει διακόψει τη λειτουργία του από τον Ιανουάριο του 2013 και μόνο οι Σύροι υπάλληλοί του εργάζονται ακόμη εκεί.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας η επίθεση στο γενικό προξενείο ήταν προμελετημένη», υποστηρίζει η Μόσχα που επιρρίπτει την ευθύνη στο Μέτωπο Αλ Νόσρα, το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα και τις οργανώσεις που το στηρίζουν.

Μετά τις εξελίξεις αυτές, ΗΠΑ και Ρωσία συμφώνησαν να ενισχύσουν την προσπάθεια για τήρηση της εκεχειρίας στις περιοχές αυτές, με εξαίρεση τις επιθέσεις κατά του Ισλαμικού κράτους και της Αλ Νούσρα, τη Αλ Κάιντα στη Συρία.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here