Συρία: Δολοφόνησαν τον διοικητή των δυνάμεων για την απελευθέρωση της Τζαραμπλούς

 

Μια νέα εξέλιξη στη μάχη ισλαμιστών ανταρτών, Κούρδων μαχητών, ισλαμιστών του ISIS, συμφερόντων και πρακτόρων που διεξάγεται στη Β. Συρία, δημιουργεί νέα δεδομένα. Οπως έγινε γνωστό, ο Abdel Sattar al-Jader, διοικητής του Στρατιωτικού Συμβουλίου των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων για την απελευθέρωση της πόλης του Τζαραμπλούς, στις οποίες ηγούνται οι Κούρδοι, δολοφονήθηκε σε κοντινή περιοχή.

Ο Κούρδος διοικητής πυροβολήθηκε από ελεύθερους σκοπευτές. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φέρουν να έχουν συλληφθεί οι δολοφόνοι και να ανήκουν σε  Μυστική υπηρεσία γειτονικής χώρας.

Η Τουρκία ενδιαφέρεται σφόδρα για την απελευθέρωση του Τζαραμπλούς και για να μην πέσει στα χέρια των Κούρδων, συγκεντρώνει και ετοιμάζει μέσα στο έδαφός τους ισλαμιστές αντάρτες για την κατάληψη της πόλης από τον ISIS πριν από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις.

Σφυροκοπά θέσεις των Κούρδων η Τουρκία

Το τουρκικό πυροβολικό σφυροκοπά θέσεις των Κούρδων μαχητών, αλλά και των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά κανάλια NTV και CNN Türk, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν θέσεις των Δυνάμεων Προστασίας του Λαού (YPG), της πολιτοφυλακής των Κούρδων της Συρίας, στα βόρεια της πόλης Μάνμπιτζ.

Το πυροβολικό έπληξε επίσης με οβιδοβόλα θέσεις του Ισλαμικού Κράτους κοντά στη συριακή πόλη Τζαράμπλους που βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here