Συρία: Βλήμα πλήττει τα γραφεία του ΟΗΕ

ΦΩΤΟ: Iefimerida

Πριν δύο ημέρες σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, έπληξε ένα βλήμα από άρμα μάχης το γραφείο των Ηνωμένων Εθνών στο δυτικό Χαλέπι, προκαλώντας με αυτό τον τρόπο ζημιές στους ορόφους ενός κτιρίου, το οποίο είναι γνωστό ότι συνιστά τη βάση του ΟΗΕ.

Σε δήλωσή του, ο ανώτατος αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών στη Συρία, Αλί Αλ Ζατάρι, τόνισε ότι «Είναι απαράδεκτο ότι το κτίριο όπου βρίσκονται τα γραφεία του ΟΗΕ αποτέλεσε άμεσο στόχο». «Καταδικάζουμε απερίφραστα την αυξημένη βία σε ολόκληρο το Χαλέπι, ανατολικό και δυτικό, η οποία έχει επιφέρει το θάνατο και τον τραυματισμό αναρίθμητων αμάχων, συμπεριλαμβανόμενων και παιδιών», υπογράμμισε.

Ωστόσο, στη δήλωση του ΟΗΕ δεν αναφέρεται εάν τραυματίστηκαν άτομα, αλλά ούτε και το πώς αναγνωρίστηκε η προέλευση του βλήματος, ή ακόμη και για το ποια πλευρά ευθύνεται για την εκτόξευσή του.

Τέλος, σύμφωνα με τη δήλωση των Ηνωμένων Εθνών, υπολογίζεται ότι πάνω από 40 άτομα σκοτώθηκαν και πολλά περισσότερα τραυματίστηκαν από την εκτόξευση ρουκετών από μη κυβερνητικές ένοπλες ομάδες σε περιοχές αμάχων στο δυτικό Χαλέπι.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here