Συρία: Αντάρτες βομβάρδισαν νοσοκομείο στο Χαλέπι-3 γυναίκες νεκρές, δεκάδες τραυματίες(φωτο)

Τουλάχιστον τρεις γυναίκες σκοτώθηκαν και 17 ακόμη άτομα τραυματίστηκαν μετά από βομβαρδισμό νοσοκομείου που βρίσκεται σε περιοχή που τελεί υπό των έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων στο Χαλέπι.

χαλεπι νοσκομειο 2

9

«Οβίδες ερρίφθησαν από τους αντάρτες εναντίον του νοσοκομείου αλ-Ντάμπιτ, στη συνοικία Μοχαφαζά, στο κέντρο του Χαλεπίου, με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να σκοτωθούν και 17 να τραυματιστούν, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό» μετέδωσε το πρακτορείο SANA.

χαλεπι νοσοκομειο 3

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου και έκανε λόγο για δεκάδες θύματα.

Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι ομάδες ανταρτών εξαπέλυσαν μεγάλη επίθεση στο Χαλέπι και βομβάρδισαν μη στρατιωτικές θέσεις, περιοχές όπου ζουν άμαχοι με πυραύλους, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας ανθρώπους και βομβαρδίζοντας νοσοκομείο.

χαλεπι νοσοκομείο 4

Ο στρατός έδωσε «την κατάλληλη απάντηση εκεί απ΄όπου εκτοξεύθηκαν τα πυρά», αναφέρει ανακοίνωση της διοίκησης του στρατού, η οποία κατηγορεί οργανώσεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται το Μέτωπο Αλ-Νόσρα και η Τζάις αλ-Ισλάμ που έχουν διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα, ότι είναι πίσω από τις επιθέσεις.

ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here