Συρία: Ανθρωπιστική βοήθεια στην Μαντάγια

Στην πολιορκούμενη Μαντάγια όπου οι κάτοικοί της πεινάνε κυριολεκτικά, κατευθύνεται νέα αυτοκινητοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια, η δεύτερη μέσα στην εβδομάδα.

Η αυτοκινητοπομπή αποτελείται από περίπου 50 φορτηγά και μεταφέρει τρόφιμα και φάρμακα.
Μετά τη διεθνή θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι πληροφορίες για την ιδιαίτερα ανησυχητική κατάσταση στη Μαντάγια, στην επαρχία της Δαμασκού, η κυβέρνηση υπαναχώρησε επιτρέποντας την είσοδο, τη Δευτέρα, 44 φορτηγών που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην πόλη των 42.000 κατοίκων.

Άλλη αυτοκινητοπομπή 17 φορτηγών κατευθυνόταν το πρωί σε δύο σιιτικές περιοχές, στη Φούα και την Καφράγια, τις οποίες έχουν περικυκλώσει οι αντάρτες στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ.
Η οργάνωση Γιατροί χωρίς Σύνορα (MSF) έκαναν λόγο για 28 νεκρούς από λιμό στη Μαντάγια από την 1η Δεκεμβρίου. Οι κάτοικοι στη Φούα και την Καφράγια ζουν επίσης σε κατάσταση απόγνωσης, παρότι κυβερνητικές δυνάμεις μπόρεσαν επανειλημμένα να κάνουν από αέρος ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας.
Η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) επανέλαβε χθες το αίτημά της για την άρση όλων των κλοιών πολιορκίας στη Συρία, τονίζοντας ότι 400.000 άνθρωποι ζουν υπό πολιορκία.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here