Συρία: Αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων ανταρτών στο Χαλέπι – Επίθεση αυτοκτονίας κατά βάσης ανταρτών στηριζόμενων απ’ τις ΗΠΑ

Αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων ανταρτών στο Χαλέπι πραγματοποίησε η συριακή πολεμική αεροπορία, σύμφωνα με πληροφορίες του κινεζικού πρακτορείου ειδήσεων Xinhua, ενώ από τις επιδρομές των μαχητικών αεροσκαφών επλήγησαν θέσεις του πυροβολικού των ανταρτών, καθώς και αποθήκες οπλισμού στα νοτιοδυτικά του Χαλεπίου.

Ο σκοπός των επιδρομών είναι η υποχώρηση των ανταρτών, ενώ οι αντάρτες προσπαθούν να αποκόψουν το στρατιωτικό αποκλεισμό που εφαρμόζεται τις τελευταίες τρεις εβδομάδες από τον συριακό στρατό, γύρω από τις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Επιπλέον σήμερα τα ξημερώματα, καμικάζι αυτοκτονίας του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους πραγματοποίησαν επίθεση κοντά στα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ, εναντίον στρατιωτικής βάσης ανταρτών που μάχονται στο πλευρό των ΗΠΑ.

Η επίθεση έγινε κοντά στη συνοριακή διάβαση αλ Τανφ της Συρίας με το Ιράκ, όπου σύμφωνα με πηγές των ανταρτών υπήρξαν αρκετά θύματα πριν οι βομβιστές ανατινάξουν τα γιλέκα-βόμβες, και ακόμη, χρησιμοποιήθηκε όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά, το οποίο επιτέθηκε στην πύλη της βάσης.

Σύμφωνα με μία άλλη εκδοχή, οι καμικάζι αυτοκτονίας δεν κατόρθωσαν να διαπεράσουν την ισχυρά προστατευόμενη βάση, όπου έχουν τοποθετηθεί μεγάλες προστατευτικές κατασκευές με άμμο, με σκοπό να μην μπορούν να πλησιάσουν οι επίδοξοι βομβιστές αυτοκτονίας.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here