Συντονιστικό Οργανο οκτώ υπουργείων υπό τον Δημήτρη Βίτσα, για το προσφυγικό

Στη συγκρότηση συντονιστικού οργάνου προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα από την παρουσία των χιλιάδων προσφύγων στην χώρα προχωράει η κυβέρνηση.

Το συντονιστικό θα αποτελείται από οκτώ υπουργεία και συγκεκριμένα από τα Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Εσωτερικών, Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Υγείας και Εξωτερικών, ενώ επικεφαλής θα είναι ο Δημήτρης Βίτσας.

Το έργο του Συντονιστικού θα επικουρείται από επιτελικό γραφείο με στελέχη της δημόσιας διοίκησης που θα έχουν και την ευθύνη της εκτέλεσης του σχεδίου κάλυψης των αναγκών των προσφύγων σε άμεση συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Εκπρόσωπος Τύπου θα είναι ο Γιώργος Κυρίτσης ενώ έδρα του επιχειρησιακού κέντρου θα είναι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Συνέντευξη Τύπου

Το νεοσυσταθέν «Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης», θα παρουσιάσουν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας και πολιτικός συντονιστής του Συντονιστικού Κέντρου, Δημήτρης Βίτσας και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

– See more at: https://left.gr/news/sygkroteitai-diypoyrgiko-syntonistiko-gia-ti-diaheirisi-tis-prosfygikis-krisis#sthash.DRnP7u9Y.dpuf

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here