Συνθήματα υπέρ προσφύγων στο δημαρχείο Ωραιοκάστρου

Συνθήματα με σπρέι υπέρ των προσφύγων και μεταναστών έγραψαν άγνωστοι στους τοίχους του δημαρχείου Ωραιοκάστρου, μία ημέρα μετά την απόφαση του Συλλόγου Γονέων να μην δεχθούν προσφυγόπουλα στα σχολεία αλλά και τη δημοσιοποίηση βίντεο με την δήμαρχο να παρακινεί εμμέσως πλην σαφώς τους πολίτες σε βίαιη αντίδραση για το προσφυγικό.

Στους τοίχους υπήρχαν και ύβρεις κατά της διοίκησης του δήμου, αλλά και προσωπικά κατά του δημάρχου Αστέριου Γαβότση.

Συνεργείο του δήμου έπιασε δουλειά πολύ νωρίς το πρωί και έσβησε τα συνθήματα.

Υπενθυμίζεται  ότι έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απαίτηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου δημοτικού σχολείου της περιοχής για μη ένταξη των παιδιών προσφύγων στο σχολείο. Απειλούν μάλιστα ότι θα προχωρήσουν σε κατάληψη του σχολικού κτηρίου.

 

Χθες ο κ. Γαβότσης δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο FM ότι είναι προτιμότερο τα χρήματα που είναι πρόθυμη να διαθέσει η κυβέρνηση για τη μεταφορά προσφυγόπουλων, να δοθούν προκειμένου να δημιουργηθούν δομές για την εκπαίδευσή τους.

«Όταν η κυβέρνηση βρίσκει 9 εκατομμύρια ευρώ για τη μεταφορά των μαθητών αυτών, με αυτά τα 9 εκατομμύρια να πάει να νοικιάσει έναν χώρο -που δυστυχώς στην περιοχή μας, λόγω της κρίσης, υπάρχουν πάρα πολλοί- και να κάνει εκεί τις υποδομές», σημείωσε.

Οπως προκύπτει από βίντεο  με ημερομηνία 3 Σεπτεμβρίου, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από την ιστοσελίδα politesoraiokastrou.gr, ο κ. Γαβότσης, μιλώντας σε συγκέντρωση δημοτών στην πλατεία του χωριού, έκανε λόγο για φήμες περί εγκατάστασης προσφύγων σε σπίτια, προσθέτοντας: «Σαν διοίκηση δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να παρέμβουμε», αλλά «μπορείτε να παρέμβετε εσείς».

Σε ερώτηση κατοίκου «πως θα μπορούσε να γίνει νόμιμα αυτό», η απάντηση του κ. Γαβότση προκαλεί αίσθηση: «Νόμιμα δεν υπάρχει»! Όταν μάλιστα ο ίδιος ο πολίτης φώναξε «άρα μου λες να πάω να ανοίξω κεφάλια», ο κ. Γαβότσης έσπευσε να απαντήσει «μπράβο», για να συνεχίσει δευτερόλεπτα μετά: «Αυτό το είπες εσύ, δεν το είπα εγώ»!!!

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here