Συνεχείς επαφές Τσίπρα με Ολάντ, Γιούνκερ και Πιτέλα για να περάσει η συμφωνία στο Eurogroup

Συμμαχίες επιχειρεί να χτίσει ο έλληνας πρωθυπουργός στην ΕΕ ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της Παρασκευής. Στόχος του κ. Τσίπρα είναι να μην υπάρξει εμπλοκή, να εγκριθεί η συμφωνία και να ξεκινήσει η χρηματοδότηση της χώρας από τον Ευρωπαικό Μηχανισμό Σταθερότητας(ESM).

Ο πρωθυπουργός μίλησε διαδοχικά με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιάννι Πιττέλα. 

Στις συνομιλίες τους με τον Αλέξη Τσίπρα, όπως έλεγαν κύκλοι του Μαξίμου,  και οι τρεις αναγνώρισαν  ότι η Ελλάδα έχει τηρήσει απολύτως όλα όσα συμφωνήθηκαν στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής των χωρών μελών του Eurogroup. Παράλληλα δεσμεύτηκαν ότι θα καταβάλλουν  κάθε απαιτούμενη προσπάθεια, ώστε στην αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup να οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τους Θεσμούς για την χρηματοδότηση της χώρας από τον ESM.

Ο πρωθυπουργός έχει να λύσει όμως κι ένα μεγάλο, εσωτερικό πρόβλημα που αφορά την στάση των βουλευτών του κόμματός του απέναντι στη συμφωνία και την προσπάθεια της Αριστερής Πλατφόρμας αλλά και της Προέδρου της Βουλής να δημιουργεί συνεχώς διαδικαστικά προσκόμματα για να καθυστερήσει ή να αποτρέψει την ψήφιση της συμφωνίας από τη Βουλή.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here