Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι από αέρος επιδρομές των κυβερνητικών δυνάμεων εναντίον κουρδικών θέσεων – Χιλιάδες άμαχοι απομακρύνονται

Χιλιάδες άμαχοι απομακρύνονται από τις κουρδικές περιοχές της πόλης Χασάκα στο βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας, καθώς συνεχίζονται σήμερα για δεύτερη ημέρα οι αεροπορικές επιδρομές των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας κατά θέσεων της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG, ενώ αυτή είναι η πρώτη φορά στα 5 χρόνια του εμφυλίου που οι κυβερνητικές δυνάμεις πλήττουν κουρδικές θέσεις.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κουρδικής πολιτοφυλακής Ρεντούρ Τζελίλ, δεκάδες άμαχοι σκοτώθηκε τις τελευταίες 48 ώρες, τη στιγμή που δίνονται οι σκληρότερες μάχες ανάμεσα στην YPG και τις κυβερνητικές δυνάμεις στα πάνω από πέντε χρόνια που διαρκεί ο συριακός εμφύλιος. Ο Ρεντούρ Τζελίλ δήλωσε ακόμη ότι «Στη Χασάκα διεξάγεται τώρα πραγματικός πόλεμος», προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι άμαχοι που απομακρύνθηκαν είναι γυναίκες και παιδιά και ότι  «Όποιος μπορεί να φέρει όπλα πολεμάει το καθεστώς και τις συμμορίες του».

Οκτώ αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν σήμερα από τις κυβερνητικές δυνάμεις εναντίον στόχων στο νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης, τα δύο τρίτα της οποίας ελέγχονται από τους Κούρδους και το υπόλοιπο από το καθεστώς του Άσαντ, όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο, επικαλούμενο έναν ντόπιο δημοσιογράφο.

Επιπλέον, σύμφωνα με κουρδικές πηγές, εκτός από τις επιδρομές από αέρος, οι κυβερνητικές δυνάμεις χτυπούν με πυροβολικό αντίστοιχα σημεία και σημειώνονται σφοδρές συγκρούσεις.

Τα χρόνια που εξελίσσεται ο εμφύλιος πόλεμος, οι Κούρδοι έχουν εκμεταλλευτεί την αποσταθεροποίηση στη Συρία, αποκτώντας σχεδόν τον πλήρη έλεγχο του βόρειου τμήματος της χώρας, ωστόσο σε αρκετές πόλεις όπως τη Χαζάκα και το γειτονικό Καμισλί, οι κυβερνητικές δυνάμεις διαθέτουν θύλακες από όπου συνεχίζουν να επιχειρούν.

Τέλος, οι συγκεκριμένες επιδρομές σημειώνονται την ώρα που σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους τζιχαντιστές του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους, και προετοιμάζεται η επίθεση για την απελευθέρωση της Μοσούλης, μόλις 200 χλμ. ανατολικά στο γειτονικό Ιράκ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here