Συνεχίζεται η πανελλαδική αποχή δικηγόρων έως 28/3

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ)

Έως και τις 28 Μαρτίου συνεχίζεται η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας.

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής εκτιμούν ότι η κυβέρνηση δεν έχει ανταποκριθεί στα βασικά αιτήματα του δικηγορικού σώματος για αυτοτέλεια του Ταμείου Επιστημόνων – Ελευθέρων Επαγγελματιών – Αυτοαπασχολουμένων, κατάθεση αναλογιστικής μελέτης και ελάφρυνση των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών, προσθέτοντας ότι αναμένεται από την κυβέρνηση η κατάθεση συγκεκριμένων, ποσοτικοποιημένων και δεσμευτικών προτάσεων επί του ασφαλιστικού των Δικηγόρων.

 Παράλληλα η Συντονιστική Επιτροπή, εν όψει των εξαγγελλόμενων αλλαγών στο φορολογικό, εξέφρασε τη θέση ότι δεν πρέπει να υπάρξει  περαιτέρω επιβάρυνση του φορολογητέου εισοδήματος των δικηγόρων. Ζητεί επίσης να καθιερωθεί αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ και να προβλεφθούν ευνοϊκές διατάξεις για τους νέους δικηγόρους (που ασκούν το επάγγελμα για πέντε έτη) καθώς και για όσους έχουν εισόδημα έως 20.000 ευρώ.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here