Συνελήφθη στη Σλοβενία πρώην πρωθυπουργός του Κοσόβου

Συνελήφθη στη Σλοβενία ο πρώην πρωθυπουργός του Κοσόβου και πρώην διοικητής του «Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου» Ραμούς Χαραντινάι, με ένταλμα σύλληψης που εξέδωσαν εναντίον του οι σερβικές αρχές για εγκλήματα πολέμου στη διάρκεια των συγκρούσεων το 1998-1999.

Ο Ραμούς Χαραντινάι, αρχηγός του αντιπολιτευόμενου κόμματος «Συμμαχία για το μέλλον του Κοσόβου» συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Λιουμπλιάνας με βάση σερβικό ένταλμα σύλληψης.

Το κόμμα του τόνισε ότι η σύλληψή του αποτελεί προσπάθεια «σπίλωσης του Χαραντινάι και της προσωπικότητάς του» και ζήτησε την άμεση αποφυλάκισή του.

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία το 2012 απάλλαξε τον Ραμούς Χαραντινάι από κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου την περίοδο 1998-1999 στο Κόσοβο.

Η σερβική ειδική εισαγγελία για τα εγκλήματα πολέμου διεξάγει έρευνα σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού του Κοσόβου για τρεις υποθέσεις και τον κατηγορεί για δολοφονίες τουλάχιστον 60 ανθρώπων.

Ο κ. Χαραντινάι δήλωσε ότι το ένταλμα σύλληψης βασίζεται σε ψευδείς καταγγελίες και ότι δεν υπήρξε πρόβλημα σε κανένα αεροδρόμιο.

«Σε αυτό το ταξίδι πέρασα από αρκετά αεροδρόμιο και όλα ήταν εντάξει. Αυτοί (οι Σλοβένοι) είναι όπως εκείνοι (οι Σέρβοι), είναι αδέρφια τους», δήλωσε ο Ραμούς Χαραντινάι, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Κόχα Ντιτόρε» της Πρίστινας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο κ. Χαραντινάι θα οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου στη Λιουμπλιάνα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here