Συνελήφθη για πώληση vip εισιτηρίων στη μαύρη αγορά ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής στο Ρίο -προσπάθησε να το σκάσει απ’ το μπαλκόνι

Η βραζιλιάνικη αστυνομία συνέλαβε σε ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε στο Ρίο  τον  επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής Πάτρικ Χίκεϊ, με την κατηγορία ότι μετείχε σε κύκλωμα παράνομης μεταπώλησης εισιτηρίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ticket_prices_1

 

Ο Χίκεϊ είναι επίσης πρόεδρος της Ιρλανδικής Ολυμπιακής Επιτροπής και στις 9 Αυγούστου είχε διαψεύσει μετά βδελυγμίας ότι η επιτροπή είχε οιαδήποτε ανάμιξη στη μεταπώληση εισιτηρίων. Εντούτοις είχαν ήδη συλληφθεί δύο  «κράχτες» που είχαν στην κατοχή τους εισιτήρια Vip της ιρλανδικής ολυμπιακής επιτροπής.

Προσπάθησε μάλιστα να διαφύγει όταν χτύπησαν την πόρτα του δωματίου του οι αστυνομικοί -θέλησε να «πηδήξει» στο διπλανό μπαλκόνι. Τελικά συνελήφθη και σχεδόν αμέσως διακομίσθηκε στο νοσοκομείο επειδή δήλωσε ότι αισθάνεται αδιάθετος.

εισιτήρια ολυμπιακών αγώνων

Η αστυνομία της Βραζιλίας αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι έχει αποδείξεις που συνδέουν τον Πάτρικ Χίκεϊ με διεθνές δίκτυο το οποίο μεταπωλεί εισιτήρια παρανόμως και σε πολύ υψηλότερες τιμές.

Ανήμερα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων είχε συλληφθεί άλλος ένας Ιρλανδός, ο Κέβιν Τζέιμς Μάλον, ο οποίος είχε στην κατοχή του περισσότερα από 800 vip εισιτήρια για τους Αγώνες.

Η αστυνομία εκτιμά ότι θα πωλούνταν σε τιμές έως και 7.800 δολαρίων το καθένα αντί για 600 (η μονάδα του βραζιλιάνικου νομίσματος ισούται προς 0,30 του ευρώ  περίπου)

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here