Συνελήφθησαν 7 μέλη ΜΚΟ στη Λέσβο για κλοπή σωσιβίων

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΣΤ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ)

Επτά εργαζόμενους σε μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) που πραγματοποιούν δράσεις στη Λέσβο για το προσφυγικό ζήτημα συνέλαβαν οι τοπικές αρχές με την κατηγορία της κλοπής. Οι τρεις έχουν υπηκοότητα Ηνωμένου Βασιλείου, οι δύο Αμερικανική, ένας ε Ολλανδίας και ένας Κύπρου.

Σύμφωνα με την αστυνομία,  οι συλληφθέντες αφαίρεσαν 335 σωσίβια γιλέκα, από χώρο ιδιοκτησίας του Δήμου Λέσβου στην περιοχή της Μήθυμνας.

Αντίθετα, οι συλληφθέντες υποστηρίζουν ότι πήραν τα σωσίβια προκειμένου να φτιάξουν υποστρώματα για να μένουν οι μετανάστες που περιμένουν να καταγραφούν στον εξωτερικό χώρο του κέντρου πιστοποίησης και καταγραφής στη Μόρια.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι συλληφθέντες έπαιρναν σωσίβια τα οποία φόρτωναν σε τρία αυτοκίνητα ιδιοκτησίας τους, προκειμένου να φωτογραφηθούν με αυτά σε ακτές «υποστηρίζοντας ότι δήθεν τα περισυλλέγουν, για να συγκεντρώσουν χρήματα από δωρεές για το ανύπαρκτο αυτό έργο τους».

Οι αρχές σημειώνουν ότι χιλιάδες σωσίβια υπάρχουν στις ακτές της Λέσβου, τα οποία και θα μπορούσαν να έχουν συγκεντρώσει οι συλληφθέντες, χωρίς να ταξιδέψουν στη Μήθυμνα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here