Συνεδρίαση του EuroWorking Group για την υποδόση

Σήμερα συνεδριάζει τo EuroWorking Group, για την έγκριση της εκταμίευσης της υποδόσης συνολικού ύψους 2,8 δισ., ενώ η τελική απόφαση θα ληφθεί αύριο Τρίτη, από το Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Εγκρίθηκε από το Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου η άμεση εκταμίευση του 1,1 δισ. ευρώ που πάει στο χρέος, αναγνωρίζοντας ότι υλοποιήθηκαν όλα τα προαπαιτούμενα της πρώτης αξιολόγησης. Το 1,7 δισ. ευρώ, που αναμένεται να εγκριθεί σήμερα, «αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές με τα επίσημα στοιχεία του Ιουλίου – Αυγούστου να δείχνουν ότι έχουμε υπερκαλύψει το στόχο μας», όπως είχε δηλώσει ο Ευ. Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup του περασμένου Μαΐου, για να γίνει η επόμενη εκταμίευση όσον αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, θα πρέπει η πρώτη δόση (αυτή που εκταμιεύθηκε τον περασμένο Ιούνιο, ύψους 1,8 δισ.) να έχει απορροφηθεί  από τον ιδιωτικό τομέα σε ποσοστό άνω του 80%. Τα στοιχεία από την ελληνική πλευρά για τον μήνα Σεπτέμβριο που υπολείπονταν στάλθηκαν την περασμένη εβδομάδα στους θεσμούς, οπότε δεν αναμένεται να υπάρξει περαιτέρω κώλυμα. Η πρώτη αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος θα έχει πλέον ολοκληρωθεί και επισήμως.

Left

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here