Συνάντηση Μέρκελ – Κλούνεϊ σήμερα στο Βερολίνο για το προσφυγικό

 

Συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ και με αιτούντες άσυλο θα εχει σήμερα Παρασκευή ο διάσημος ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ για να συζητήσει μαζί τους για την προσφυγική κρίση. Το ανακοίνωσε, χθες, στη γερμανική πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

«Θα συναντήσω την Άγγελα Μέρκελ αύριο για να συζητήσουμε και να διαβουλευτούμε σχετικά με το ποια μηνύματα μπορούμε να στείλουμε και τι μπορούμε να κάνουμε (…) για να βοηθήσουμε» δήλωσε ο Τζορτζ Κλούνεϊ, πρωταγωνιστής της ταινίας των αδελφών Κοέν «Άβε, Καίσαρα!», με την προβολή της οποίας άνοιξε σήμερα η αυλαία της Μπερλινάλε.

Ερωτηθείσα σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, μια εκπρόσωπος τύπου της Άγγελα Μέρκελ προς το παρόν δεν σχολίασε αυτές τις πληροφορίες.

Ο Αμερικανός ηθοποιός, που είναι γνωστός για τις πολιτικές του αναζητήσεις και το ανθρωπιστικό του έργο, ιδιαίτερα στο Νταρφούρ, προσέθεσε ότι θα συναντηθεί επίσης «αύριο με πρόσφυγες».

«Αφιέρωσα πολύ από τον χρόνο μου σε αυτές τις ερωτήσεις. Το ενδιαφέρον μου είναι καθολικό» επισήμανε ο Τζορτζ Κλούνεϊ.

«Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη στιγμή» τόνισε.

«Εκτυλίσσονται πολλές καταστάσεις που επιδεινώνονται όπως όλοι μας το γνωρίζουμε κι υπάρχουν πολλές συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα και πρέπει να συνεχιστούν».

«Πιστεύω ότι αυτές τις ιστορίες τις αφηγούνται προς το παρόν καλύτερα τα μέσα ενημέρωσης» και όχι ο κινηματογράφος, συνέχισε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης υπογραμμίζοντας ότι θα χρειαστούν «κάποια χρόνια προτού το κάνουμε στις ταινίες».

«Πιστεύω ότι δεν συζητάμε με αρκετή σαφήνεια» το ζήτημα αυτό στις ΗΠΑ, σημείωσε.

«Διανύουμε δυστυχώς μια πολιτική συγκυρία στην χώρα μας, επομένως δεν μιλάμε και πολύ για το τι συμβαίνει στον κόσμο».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here