Συναντήσεις Κοτζιά με Νταβούτογλου-Ερντογάν στην Τουρκία

Η έναρξη των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και η επέκταση των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης από τα αεροναυτιλιακά θέματα, στους τομείς της κοινωνίας, του πολιτισμού, της παιδείας, αλλά και της οικονομίας ήταν τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν στην συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, το βράδυ της Δευτέρας στην Κωνσταντινούπολη.

Στη συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα και υψηλό διπλωματικό επίπεδο, ορίστηκε συνάντηση του κ. Κοτζιά με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν την Τρίτη στην Αγκυρα. Επιπλέον, ο κ. Νταβούτογλου απηύθυνε πρόσκληση προς τον Έλληνα ομόλογό του για συνάντηση πριν από τον Δεκέμβριο.

Ενημερώνοντας αργότερα τους δημοσιογράφους, ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την «πολύ αναβαθμισμένη συνάντηση» όπως την χαρακτήρισε.

«Η Τουρκία είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί και να βοηθήσει σε οποιονδήποτε τομέα» διαβεβαίωσε ο κ. Νταβούτογλου τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών.

Ο κ. Κοτζιάς πρότεινε επίσης να βρεθούν από κοινού μορφές συνεργασίας στα Βαλκάνια, ώστε να συμβάλλουν όλες οι πλευρές στη σταθερότητα της περιοχής στην Ανατολική Μεσόγειο και στο τρίγωνο αστάθειας που έχει δημιουργηθεί.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here