Συναγερμός από λάθος των «ειδήσεων» του Facebook στην Μπανγκόγκ

Συναγερμός σήμανε εξαιτίας λάθους του Facebook στη Μπανγκόγκ, όταν το «κοινωνικό» δίκτυο… τσεκάρισε μια είδηση ως αληθινή και σήμανε συναγερμό για επικίνδυνη έκρηξη, ενώ επρόκειτο για έναν νεαρό που πετούσε πυροτεχνήματα.

Με την ενεργοποίηση του μηχανισμού του Facebook  «Safety Check feature» (που υποτίθεται ότι ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο για τρομοκρατικές ή άλλες απειλές και οι χρήστες δηλώνουν οτι είναι καλά) το σύστημα αποδείχτηκε αναξιόπιστο, το δε Facebook απολογήθηκε ότι για να θέσει το συγκεκριμένο σημείο της Μπανγκόγκ ως περιοχή εκρήξεων «διασταύρωσε την πληροφορία και με δεύτερη πηγή»….

Ο τρόπος που μεταδόθηκε η «είδηση» έκανε πολλούς στο Facebook  να αρχίσουν να μοιράζονται τον πανικό τους στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης και να εξελίσσεται το θέμα σε «χαλασμένο τηλέφωνο» για υποτιθέμενη φοβερή έκρηξη στο κέντρο της πόλης με νεκρούς και τραυματίες.

Στην πραγματικότητα ένας διαδηλωτής είχε πετάξει τρία μικρά πυροτεχνήματα σε κυβερνητική υπηρεσία της Μπανγκόγκ, αλλά το Facbook βιάστηκε όχι μόνο να προβάλει την «είδηση» αλλά και να δώσει σύνδεσμο με βίντεο του BBC (από έκρηξη) η οποία όμως είχε συμβεί το 2015.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here