Συνέχεια κόντρας ΣΚΑΙ – ΕΡΤ – «αγανακτεί» ο ΣΚΑΙ αλλά δεν λέει τίποτα για την «ταμπακιέρα» , δηλαδή τα πλάνα που «έκλεψε»

Απο το πρωί  η ΕΡΤ κατηγορεί το ΣΚΑΙ ότι επί 3 ώρες προέβαλε δικά της πλάνα από την λειτουργία στην Τήνο, κρύβοντας το λογότυπό της, και ο ΣΚΑΙ αποφάσισε να απαντήσει… χωρίς να απαντήσει.

Εκείνο που είναι σαφές (ως συμπέρασμα όμως και όχι επειδή το ομολογεί ο ιδιωτικός σταθμός) είναι ότι κατέφυγε στην κλοπή από πείσμα και ανταγωνισμό, επειδή δεν χωρούσαν και οι δικές τους κάμερες στην εκκλησία, οπότε αναγκαστικά έπρεπε να στηριχτεί στην εικόνα της ΕΡΤ.  Προφανώς επειδή για πολιτικούς λόγους δεν ήθελε ο ΣΚΑΙ να προβάλλει επί 3 ώρες το λογότυπο της ΕΡΤ,  προτίμησε  να κλέψει την εικονα και να καλύψει το σήμα της ΕΡΤ  θεωρώντας ότι ήταν… δικαιωμά του!

Η ανακοινωση του σταθμού αναφέρει τα εξής:

«Συνολικά η αποστολή του ΣΚΑΪ στην Τήνο αποτελούνταν από έξι (6) τεχνικούς και δυο (2) δημοσιογράφους. Όμως ο ΣΚΑΪ σεβάστηκε το αίτημα της Μητρόπολης να μη μπει με δική του κάμερα εντός του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας προκειμένου να μη διασαλευτεί η ομαλή τέλεση της Θείας Λειτουργίας. Η διοίκηση της ΕΡΤ η οποία πριν από ακριβώς έναν χρόνο έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της τις εκδηλώσεις στην Τήνο παίρνοντας προφανώς άλλες εντολές από τους πολιτικούς της προϊσταμένους, αντί να απολογείται για την ποιότητα και το περιεχόμενο των ειδήσεων που παρουσιάζει καθημερινά στους ελάχιστους τηλεθεατές της καταφεύγει σε εμπρηστικές ανακοινώσεις κατά ενός ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού που σέβεται όλες τις αρχές της δεοντολογίας και της ελευθεροτυπίας.  Ο ΣΚΑΪ σέβεται απόλυτα τον κόπο και την εργασία όλων των συναδέλφων, δημοσιογράφων και τεχνικών της ΕΡΤ, αλλά δεν πρόκειται να δεχθεί και να ανεχθεί κανένα ‘τελεσίγραφο’ από τη διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης που προφανώς για να γίνει αρεστή στα υπόγεια του Μαξίμου βάζει την υπογραφή της σε όποια ανακοίνωση της υπαγορευτεί. Για την καθεστωτική διοίκηση της ΕΡΤ για όλα ευθύνεται ο ΣΚΑΪ. Ελπίζουμε να μην ευθύνεται και για τον τορπιλισμό της Έλλης.»

Και η ανταπάντηση της ΕΡΤ

«Ας απαντήσει το κανάλι αν έκλεβε το σήμα της ΕΡΤ και αν κατέφυγε σε τεχνάσματα για να κρύψει το λογότυπό της. Η ΕΡΤ  ξεκαθαρίζει ότι θα διεκδικήσει με κάθε νόμιμο μέσο την αποκατάσταση κάθε ζημιάς που υπέστη η εταιρεία. Ζητάμε για πολλοστή φορά από τους ανθρώπους του ΣΚΑΙ να μη κλέβουν το προϊόν που παράγεται από την ΕΡΤ με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.Καλούμε τους ανθρώπους του ΣΚΑΙ να απαντήσουν στην ουσία, αν μπορούν»

Την πρώτη ανακοίνωση και το σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ  για την εικόνα του «ΣΚΑΙ-ΕΡΤ» μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Print Friendly, PDF & Email

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. […] Για την ημέρα που έγινε  η πρώτη καταγγελία της ΕΡΤ  μπορείτε να διαβάσετε εδώ και την απάντηση του ΣΚΑΙ εδώ […]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here