Συνάντηση Τσίπρα-Μπορίσοφ στη Σόφια

Συνάντηση με τον βούλγαρο ομόλογό του, Μπόικο Μπορίσοφ έχει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενώ παράλληλα, θα βρίσκονται σε εξέλιξη οι διμερείς συναντήσεις των υπουργών. Στη συνέχεια, θα συνεδριάσει η Ολομέλεια του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας.

Προηγήθηκε οικογενειακή φωτογραφία με τη συμμετοχή των δύο πρωθυπουργών και των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Οικογενειακή φωτογραφία

Ο πρωθυπουργός και η κυβερνητική αποστολή έφτασαν στη Σόφια λίγο μετά τις 10 το πρωί, για να μεταβούν εν συνεχεία στον χώρο εργασιών της συνόδου του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας (Boyana Residence).

Ο πρωθυπουργός επιστρέφει στην Αθήνα το απόγευμα, μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Ρόζεν Πλεβνέλιεφ.

Στην ατζέντα της επίσκεψης του πρωθυπουργού και της κυβερνητικής αποστολής στη Σόφια βρίσκονται τέσσερις βασικοί πυλώνες συνεργασίας: ενέργεια, πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο, οικονομία-υποδομές, αμυντική συνεργασία.

Για τις 12:40 έχει προγραμματιστεί η υπογραφή των διμερών συμφωνιών και στις 13:00 οι δύο πρωθυπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις. Θα ακολουθήσει στις 13:30 γεύμα εργασίας των δυο κυβερνητικών αντιπροσωπειών.

Την κυβερνητική αντιπροσωπεία, αποτελούν οι: Γιώργος Σταθάκης, υπουργός Οικονομίας, Νίκος Κοτζιάς, υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, υπουργός Ενέργειας, Χρήστος Σπίρτζης, υπουργός Υποδομών, Γιάννης Μουζάλας, αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Τόσκας, αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, υφυπουργός Υποδομών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here