Συνάντηση Τσίπρα-Μητσοτάκη: Διαρροές, ψίθυροι και διαφωνίες

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ)

Αν και κατά γενική ομολογία, η πρώτη συνάντηση Τσίπρα-Μητσοτάκη άρχισε και ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα, οι διαρροές κύκλων του Μεγάρου Μαξίμου κατά την διάρκεια της και ενώ δεν υπήρχε τρίτο άτομο παρών, προκάλεσαν την αντίδραση της Ν.Δ. 

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές διαρροές, ο κ. Τσίπρας στη συνάντηση κάλεσε τον αρχηγό της ΝΔ να πάρει θέση σε σχέση με το ΔΝΤ και να διαλέξει πλευρά στη διαπραγμάτευση για το Ασφαλιστικό. Επίσης, του ζήτησε να συμβάλει ώστε ξεμπλοκαριστεί το ζήτημα με τη συγκρότηση του ΕΣΡ, να εκλεγεί το νέο συμβούλιο, για να μπορέσει να προχωρήσει η διαδικασία αδειοδότητησης των καναλιών. «Δεν είναι σωστό κάποιο κόμμα να κάνει αβάντες στους ολιγάρχες μιντιάρχες» φέρεται να του είπε ο πρωθυπουργός.

Αντίθετα τώρα από την πλευρά της ΝΔ, διευκρίνιζαν  ότι ο κ. Μητσοτάκης ήταν εκείνος που άνοιξε την κουβέντα για την αδειοδότηση των ΜΜΕ, τονίζοντας ότι οι άδειες θα πρέπει να δίνονται από το ΕΣΡ και όχι από τον υπουργό Επικρατείας και ότι πρέπει να επιστρέψουν οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ.

Όπως μεταδόθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός ζήτησε να ψηφίσει η ΝΔ το νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση. «Το πρόβλημα δεν είναι οι μετακλητοί, είναι η αδιαφάνεια και ο κομματισμός στη διαδικασία αναδείξεις των μόνιμων στελεχών του δημοσίου» φέρεται να είπε ο κ. Τσίπρας. Από τη Συγγρού, μεταδίδεται ότι ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε στον Πρωθυπουργό ότι το κομματικό κράτος έχει ξεπεράσει τα όρια και γι’ αυτό υπάρχουν όλες αυτές οι αντιδράσεις.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΝΔ επέκρινε τον κ. Τσίπρα για την πολιτική της κυβέρνησης του σε ότι αφορά τις επενδύσεις, και του είπε ότι ο τρόπος που συμπεριφέρεται στους ξένους επιχειρηματίες είναι προβληματικός για τη χώρα και αποθαρρύνει τους επενδυτές.

Του επισήμανε ότι ο λογαριασμός του Ασφαλιστικού είναι μεγάλος, εξαιτίας της συμπεριφοράς και των αποφάσεων της κυβέρνησης όλο τον προηγούμενο χρόνο.

Σε ό,τι αφορά την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο οποίος αναδεικνύεται στο επόμενο μεγάλο πεδίο πολιτίκής αντιπαράθεσης, ο κ. Μητσοτάκης κατέστησε σαφή τη θέση του ότι δεν θα συζητήσει μεμονωμένα την αλλαγή του εκλογικού νόμου παρά μόνο αν ενταχθεί στο πλαίσιο των ευρύτερων θεσμικών αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα συνεδεμένο και με την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Συζήτηση έγινε και για το προσφυγικό, και ο αρχηγός της ΝΔ άκουσε την ενημέρωση που του έκανε ο πρωθυπουργός σχετικά με το θέμα αυτό που ξεπερνά την ελληνική κυβέρνηση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here