Συνάντηση Τσίπρα με προέδρους επιστημονικών φορέων

 

Πρωτοβουλία για εκτόνωση των σοβαρών αντιδράσεων που έχει προκαλέσει το ασφαλιστικό στους επιστημονικούς φορείς της χώρας, αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός.  Οπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί τη Δευτέρα στις 12:00 μμ, στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο του ΤΕΕ, Γ. Στασινό, τον πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, Β. Αλεξανδρή και τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μ. Βλασταράκο.

Στη συνάντηση θα είναι παρόν και ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γ. Κατρούγκαλος.

Οι επιστημονικοί φορείς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες αντιδρούν στην υπέρογκη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών τους γιατί οδηγεί όπως υποστηρίζουν στη δήμευση του εισοδήματος τους και την οικονομική και επεγγελματική εξόντωση τους.

Ηδη ο κ. Τσίπρας με αναφορές του στην ομιλία του για τη συμπλήρωση ενός έτους ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση, δήλωσε ότι «δεν έχουμε πρόθεση να χαιδέψουμε αυτιά φοροφυγάδων αλλά  δεν θα βάλουμε στην ίδια μοίρα τους νέους και μεσαίους δικηγόρους, μηχανικούς, γιατρούς με τους ιδιοκτήτες μεγάλων δικηγορικών και τεχνικών εταιρειών που διαδηλώνουν με τις γραβάτες ενώ εξήγγειλε ότι θα υπάρξει πρόνοια για τους νέους επιστήμονες και τα μπλοκάκια.

Στη συνάντηση αναμένεται να επεξηγηθεί στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο ότι θα ληφθεί πρόνοια ώστε να μην επιβαρυνθούν επιστήμονες με εισόδημα έως 12-15.000 ευρώ ενώ θα ανακοινωθεί και η επιβολή «κόφτη»στις δαπάνες για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, οι οποίες για τους νέους επιστήμονες δεν θα ξεπερνά το 55% του εισοδήματός τους.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here