Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ για αξιολόγηση, προσφυγικό

 

Σαν ταινία που έχουμε πρόσφατα ξαναδεί, ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε την Παρασκευή τριμερή συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες.

Η συνάντηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 ώρα Ελλάδος, πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής, και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι.

Τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και η Άνγκελα Μέρκελ έφτασαν στο χώρο της συνάντησης χωρίς να κάνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Αντίθετα ο Φρανσουά Ολάντ μίλησε στους δημοσιογράφους επισημαίνοντας ότι η Σύνοδος έχει να κάνει ακόμα δουλειά και πως «θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση παντού».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στην διάρκεια της συνάντησης αυτής συζητήθηκαν όλα τα επίμαχα θέματα  που αφορούν στο προσφυγικό και στη οικονομία, ενόψει του νέου, κρίσιμου γύρου των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Τοποθετούμενος στη σύνοδο ο πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ της εμβάθυνσης της πολιτικής ενότητας της Ευρώπης αλλά σε όλα τα επίπεδα, με στόχο την Ευρώπη των αξιών που θα αποφεύγει μονομερείς ενέργειες. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής να στέλνουν μήνυμα ενότητας και όχι διχασμού.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here