Συνάντηση Τσίπρα-αγροτών από το μπλόκο Νίκαιας τη Πέμπτη- Ανοικτοί δρόμοι

Συνάντηση με αντιπροσωπεία αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας θα έχει την Πέμπτη στις 10:30 π.μ. ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως ανήγγειλε ο ίδιος από τη Βουλή. Ο πρωθυπουργός πήρε αποστάσεις από την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κατά του αποκλεισμού δρόμων, επισημαίνοντας ότι τα προβλήματα πρέπει να λύνονται με πειθώ. 

Ο κ. Τσίπρας υπερασπίσθηκε το δικαίωμα των πολιτών να διεκδικούν δικαιώματα, και επισήμανε ότι τα κίνητρα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη, αφορούσαν την τήρηση της νομιμότητας.

Σημείωσε ωστόσο, ότι σε τέτοιες συνθήκες με πολίτες να κινητοποιούνται «οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί» και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι τα προβλήματα λύνονται καλύτερα με πειθώ.

Από την άλλη, τόνισε ότι «όταν κάποιοι μας κουνούν το δάχτυλο και απειλούν με κλείσιμο συνόρων, δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας», αναφερόμενος, ευθέως, όπως τόνισε, στον Προμαχώνα.

Τόνισε ότι κάθε αγώνας πρέπει να έχει μαζί του το κοινωνικό σύνολο και να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της πατρίδας και οι κινητοποιήσεις δεν πρέπει να είναι εναντίον της χώρας και του κοινωνικού συνόλου.

Οσον αφορά την ουσία των προτάσεων του, περιέγραψε μέρος της συζήτησης που είχε την Δευτέρα με τους εκπροσώπους των αγροτών στο Μέγαρο Μαξίμου και τόνισε ότι οι προτάσεις που κατέθεσε για διάλογο αφορούν και οδηγούν σε ελάφρυνση την συντριπτική πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου. «Εμείς είμαστε εδώ για προστατέψουμε το 95% των αγροτών και όχι το 5%», είπε καταχειροκροτούμενος.

Το ίδιο συνέβη και όταν επιτέθηκε στα κακοστημένα σόου όπως τα αποκάλεσε με τις επιθέσεις κατά βουλευτών στην επαρχία, προσθέτοντας ότι δεν μας πτοούν γιατί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνιμοι πολιτικοί, είναι βγαλμένοι από τα σπλάχνα του λαού τον οποίον και υπηρετούν.

Ανοιχτοί δρόμοι σε «ένδειξη καλής θέλησης»

Με ανοιχτούς δρόμους, «σε ένδειξη καλής θέλησης» ξεκινούν για την Αθήνα οι εκπρόσωποι των αγροτών που θα συμμετάσχουν στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τα τρακτέρ θα παραταθούν στην άκρη του οδοστρώματος και η κυκλοφορία θα αποκατασταθεί πλήρως σε όλη τη Δυτική Μακεδονία, το Αμύνταιο, τα διόδια Μαλγάρων και το τελωνείο του Προμαχώνα.

Στο μεταξύ, οι αγρότες στα υπόλοιπα μπλόκα εύχονται καλή επιτυχία και αποτελέσματα στους συναδέλφους τους, παραμένοντας ωστόσο στα μπλόκα τους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here