Συνάντηση Σταύρου Θεοδωράκη – Γιούνκερ

Δίωρη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν είχε σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος προέβη στη δήλωση αυτή μετά το πέρας των συνομιλιών που είχε με τον κ. Γιούνκερ. «Ο κ. Γιούνκερ, και αυτό είναι προϊόν και της πρωινής κουβέντας που κάναμε, μελετά τόσο ο ίδιος όσο και οι επιτελείς του την πρόταση των Ελλήνων. Όπως μας είπε αντίστοιχη δουλειά γίνεται και από το ΔΝΤ και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ο πρόεδρος Γιούνκερ τόσο στη συνάντηση εργασίας όσο και στην επίσημη συνάντηση που ακολούθησε διαβεβαίωσε τον επικεφαλής του Ποταμιού ότι «παραμένει στο πλευρό της Ελλάδας, στο πλευρό των Ελλήνων».

«Δεν μας ενδιαφέρουν οι κυβερνήσεις, μας ενδιαφέρει ο ελληνικός λαός», ήταν το επαναλαμβανόμενο μήνυμα του προέδρου της ΕΕ. Ο Σταύρος Θεοδωράκης ενημέρωσε τον κ. Γιούνκερ τόσο για το θέμα της συμφωνίας όσο και για τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν για επενδύσεις και ανάπτυξη στην Ελλάδα.

«Τα 35 δισ. ευρώ είναι εδώ και σας περιμένουν», είπε χαμογελώντας ο κ. Γιούνκερ δεσμευόμενος ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί με άμεσες διαδικασίες να ενισχύσει απευθείας την επιχειρηματικότητα με ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα, δηλαδή τα 35 δισ. ευρώ να πάνε κατευθείαν στην αγορά τα επόμενα δύο με τρία χρόνια και να μην περιμένουν την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Ο κ. Γιούνκερ μίλησε  και για τις «απογοητεύσεις που έζησε από την ελληνική πλευρά και κυρίως από την κυβέρνηση, που, όπως είπε, «σε κάποιες περιπτώσεις δε φέρθηκε με το θάρρος που έπρεπε σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here