Συνάντηση Πρ.Παυλόπουλου με Κωνσταντινοπολίτες

Αντιπροσωπεία της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες της Πολιτείας για τον αγώνα που δίνουν οι Έλληνες της Πόλης για να στηρίξουν το Πατριαρχείο και ταυτόχρονα βοηθούν ώστε να παραμείνουν ζωντανές οι ιστορικές παρακαταθήκες μας.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους σας για ό,τι κάνετε για την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα σε ολόκληρο τον κόσμο, και κυρίως για την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα που προέρχεται από την Κωνσταντινούπολη» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

«Οι λαοί παρακμάζουν όταν ξεχνούν την ιστορία τους και εσείς είστε εδώ ακριβώς για να διατηρήσετε ζωντανή την ιστορία μας. Είναι πολύτιμο και να είστε υπερήφανοι γι’ αυτό που κάνετε» προσέθεσε.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, Νικόλαος Ουζούνογλου, δήλωσε από την πλευρά: «Εμείς υπερασπιζόμαστε την ταυτότητά μας, τα δικαιώματά μας ως άνθρωποι και στηριζόμαστε κυρίως στο Διεθνές Δίκαιο, το οποίο εξασφαλίζει την παραμονή μας στην Κωνσταντινούπολη». Παράλληλα, ευχαρίστησε ετον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη βοήθειά του σε αυτόν τον αγώνα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here