Συνάντηση Παυλόπουλου-Αναστασιάδη για την πορεία των διαπραγματεύσεων του Κυπριακού

Για την πορεία των διαπραγματεύσεων του Κυπριακού ζητήματος συζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Αναστασιάδη στη συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την θέση του για την αμέριστη συμπαράσταση του ελληνικού λαού για την επίλυση του Κυπριακού επανέλαβε ο Έλληνας ΠτΔ, προσθέτοντας ότι η στάση αυτή αποτελεί και χρέος της Ελλάδας που απορρέει από το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και την αλληλεγγύη που πρέπει να επιδεικνύουν τα κράτη-μέλη μεταξύ τους, κάλεσε δε τα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ να επιδείξουν την ίδια συμπεριφορά προς την Κυπριακή Δημοκρατία, που αποτελεί ισότιμο μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης.

Ακόμη, είναι σταθερή η θέση της Αθήνας για για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό σύμφωνης με το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο και επισήμανε ότι η λύση δεν μπορεί να περιλαμβάνει εγγυήσεις και στρατεύματα κατοχής, υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

Την ευγνωμοσύνη του κυπριακού λαού για την άδολη συμπαράσταση της Ελλάδας στις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού, εξέφρασε ο κ. Αναστασιάδης, και παράλληλα υποστήριξε ότι στόχος της Λευκωσίας είναι η επίτευξη λύσης που θα ανταποκρίνεται στις ανησυχίες και των δυο κοινοτήτων και θα οδηγήσει σε ένα κράτος λειτουργικό και βιώσιμο.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας φάνηκε συγκρατημένα αισιόδοξος, τονίζοντας ότι εξακολουθούν να υπάρχουν διαφορές και προβλήματα που, εάν δεν ξεπεραστούν, δεν μπορούμε να οδηγηθούμε σε λύση.

Επίσης, ο κ. Αναστασιάδης μίλησε για ακόμη μια φορά για την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός ανεξάρτητου κυρίαρχου κράτους και να μην μετατραπεί σε προτεκτοράτο της οποιασδήποτε δύναμης η κρατική υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here