Συνάντηση Μουζάλα με την Σούζαν Σάραντον στη Λέσβο

Στη Λέσβο παραμένει η Σούζαν Σάραντον η οποία συναντήθηκε και με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα. Στην ιδιαίτερη συνάντηση τους η κ. Σάραντον, δήλωσε συγκλονισμένη από τις εικόνες που αντικρίζει και από τις ανθρώπινες ιστορίες που ακούει. Από την πλευρά  του ο Έλληνας υπουργός -σύμφωνα με πληροφορίες- την ενημέρωσε σχετικά με τις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο κ. Μουζάλας ιδιαίτερα στάθηκε στο γεγονός των αισθημάτων αλληλεγγύης που επιδεικνύει ο ελληνικός λαός και προπάντων οι κάτοικοι των νησιών, ενώ υπογράμμισε την πρακτική των τούρκων μεταφορέων που στέλνουν ανθρώπους στον θάνατο.

Η κ. Σάραντον είπε στον υπουργό ότι θα μεταφέρει στη διεθνή κοινότητα το δράμα των ανθρώπων αυτών, αλλά και τις προσπάθειες της Ελλάδας να αντιμετωπίσει τη δύσκολη κατάσταση, έτσι όπως αυτή έχει διαμορφωθεί.

Η γνωστή ηθοποιός που αναμένεται να κάνει Χριστούγεννα στη Λέσβο,  επισκέπτεται τις ακτές όπου αποβιβάζονται πρόσφυγες  καθώς και τα κέντρα φιλοξενίας στον Καρά Τεπέ και στο Κέντρο Καταγραφής και Πιστοποίησης Μεταναστών.

 

Ο κ. Μουζάλας είχε το απόγευμα συνάντηση με τους εκπροσώπους ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη Λέσβο, τους οποίους ενημέρωσε για τη δημιουργία μητρώου των οργανώσεων, αλλά και των μελών τους που επιχειρούν στη Λέσβο, ώστε να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός τους και το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here