Συνάντηση Κατρούγκαλου-θεσμών. Αυξήσεις σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ζητούν οι δανειστές

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΣΤ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ)

Κρίσιμη συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών, που επιστρέφουν σήμερα στην Αθήνα, μετά το ταξίδι αστραπή για διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες, θα έχει στις 4 το απόγευμα για το ασφαλιστικό, ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος. 

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την Καθημερινή, αυξάνουν την πίεση προς την Αθήνα, ζητώντας αυξήσεις ΦΠΑ σε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ καθώς και δραστική μείωση του αφορολόγητου, πολύ κάτω από τα 9.000 ευρώ!

Το ασφαλιστικό

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχει κλείσει η εθνική σύνταξη στα 384 ευρώ για 20 έτη ασφάλισης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες υπάρχουν διαβεβαιώσεις δεν θα υπάρξει καμία μείωση των κύριων συντάξεων, ενώ το μεγάλο «αγκάθι» είναι οι επικουρικές συντάξεις, για τις οποίες θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξουν μειώσεις.

Η κυβέρνηση επιδιώκει, παρά τις αποκλίσεις, να υπάρξει μιά κατ΄αρχήν συμφωνία με τους ευρωπαικούς θεσμούς έως την Κυριακή με την σύνταξη ενός κειμένου όπου θα καταγράφονται τα συμφωνημένα και οι διαφορές. Ξεχωριστό κείμενο θα υπάρξει και για το ΔΝΤ.

Η βιασύνη εξηγείται από το γεγονός ότι στις 14 Απρίλη, διεξάγεται στην Ουάσινγκτον η εαρινή σύνοδος του ΔΝΤ όπου αναμένεται να ξεκινήσει και μια πρώτη συζήτηση για τον τρόπο ελάφρυνσης του χρέους. Τελικός στόχος παραμένει να υπάρξει οριστική συμφωνία έως τις 22 Απριλίου, οπότε συνeδριάζει το Eurogoup.

Αυξήσεις ΦΠΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, οι δανεισιτές επιμένουν σε αφορολόγητο κοντά στις 8.000 ευρώ ενώ προτείνουν

Προτείνουν επίσης αύξηση του ΦΠΑ σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, καθώς και του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ σε βιβλία, εφημερίδες κ.λπ., αλλά και περικοπές στο μισθολογικό κόστος του Δημοσίου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here