Συνάντηση Ιερώνυμου-Φίλη: Γόνιμο κλίμα και «συναντίληψη»

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

 

Στις ελληνικές καλένδες παραπέμπεται το ζήτημα της απλοποίησης της διαδικασίας για την απαλλαγή των μαθητών από την παρακολούθηση των Θρησκευτικών, που τέθηκε με ένταση στο τραπέζι στου δημόσιου διαλόγου μετά τις σχετικές δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου.

Οπως προέκυψε από τη συνάντηση που είχαν σήμερα Τρίτη ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι ως προς το θέμα αυτό. Η προτεραιότητά μας είναι τα κενά στα σχολεία, ανέφερε ο κ.Φίλης.

Αντιθέτως μπορεί να υπάρξουν αλλαγές στη διδασκαλία των θρησκευτικών αλλά όχι ως μονομερείς ενέργειες. «Η αναμόρφωση της διδασκαλίας του μαθήματος αποτελεί κοινό θέμα τόσο για το υπουργείο Παιδείας όσο και για την Εκκλησία», πρόσθεσε ο υπουργός Παιδείας.

Όπως είπε ο κ. Φίλης έγινε μια ειλικρινής και γόνιμη ανταλλαγή απόψεων στην σημερινή του συνάντηση με τον κ. Ιερώνυμο, οι σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας είναι μόνιμες και αγαθές και οι ρόλοι ξεκάθαροι και διακριτοί. Μάλιστα υποστήριξε πως το υπουργείο Παιδείας προσβλέπει σε μόνιμη και όχι ευκαιριακή συνεργασία με την Εκκλησία, διαπιστώνοντας «συναντίληψη» με τον Αρχιεπίσκοπο.

Θύμισε την λειτουργία της επιτροπής για τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει άριστες σχέσεις με την Εκκλησία προς όφελος και του ελληνικού λαού.

Και ο κ. Ιερώνυμος είπε ότι η συζήτηση έγινε σε γόνιμο κλίμα και η αγαθή συνεργασία θα συνεχιστεί «χωρίς πείσματα»

Σχετικά με τα κενά στα σχολεία, ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι γίνεται μάχη για να αντιμετωπιστούν ενώ στην ειδική αγωγή είναι πιθανόν να φτάσει ο Οκτώβρης πριν επιλυθούν όλα τα προβλήματα.

Για το 23% ΦΠΑ στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων σχολίασε ότι πράγματι θα επιβαρύνει πολλές οικογένειες και πρόσθεσε ότι το θέμα θα μελετηθεί.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here