Συμφωνία έως την Κυριακή θέλει η κυβέρνηση, λέει ο Γ. Σακελλαρίδης

Συμφωνία μέχρι την Κυριακή, επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση, όπως δήλωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης, τονίζοντας ότι είναι πλέον ώριμες οι συνθήκες.

«Η ελληνική ομάδα έχει μεταβεί στις Βρυξέλλες με σκοπό να κλείσει η συμφωνία στο προσεχές διάστημα. Δεν είναι λόγια του αέρα,. Η αισιοδοξία μας εδράζεται στην εμπειρία προηγούμενων εβδομάδων. Προσδοκούμε μέχρι την Κυριακή να έχουμε συμφωνία», είπε ο κ. Σακελλαρίδης.

«Πρόθεση μας είναι να καταλήξουμε γρήγορα, σε αμοιβαία επωφελή συμφωνία, αφορά όλους. Έχουμε καταθέσει ρεαλιστικές προτάσεις. Γίνονται εποικοδομητικές συζητήσεις με τους θεσμούς», συμπλήρωσε.

Δεν μιλάμε για δύο διαφορετικά κείμενα, αλλά για κοινό κείμενο.. πρόσθεσε ενώ σχολιάζοντας τις διαφορετικές προσεγγίσεις Ελλάδας και θεσμών, είπε:  «Οι διαφορετικές εκτιμήσεις εντάσσονται σ’ ένα γενικό κλίμα διαπραγμάτευσης και πίεσης για υποχωρήσεις από την ελληνική πλευρά. Είμαστε αισιόδοξοι. Έχουμε διανύσει πολύ μεγάλη απόσταση, μεγαλύτερη από όση αναλογούσε στην ελληνική κοινωνία. Με βάση αυτή τη διαδρομή είμαστε κοντά στη συμφωνία. Σε όσους δηλώνουν απαισιοδοξία, ελπίζω να μην υποκρύπτει και προθέσεις».

Επανέλαβε ότι δεν υπάρχει παραμικρός λόγος ανησυχίας, για τις τράπεζες, καθώς η κυβέρνηση κάνει όλες τις αναγκαίες κινήσεις σε συνεργασία με ΤτΕ.

Σχολιάζοντας το σενάριο ελληνικής χρεοκοπίας που περιλαμβάνεται σε έκθεση της ΕΚΤ, το διέψευσε προσεκτικά: «Το σενάριο χρεοκοπίας θέλουν να το αποφύγουν όλες οι πλευρές. Κάνουμε ότι μπορούμε για να μην έχει υπόσταση. Με τις διαπραγματεύσεις και τη συμφωνία που επιδιώκουμε όλα αυτά θα ανήκουν σύντομα στο παρελθόν», υπογράμμισε.

Και συμπλήρωσε πως μια έξοδος της χώρας από το Ευρώ θα είχε πολύ ευρύτερες συνέπειες και σε γεωπολιτικά ζητήματα.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here