Συλλήψεις τριών Ιρακινών με βαρύ οπλισμό στον Εβρο

Τρία άτομα ιρακινής καταγωγής συνελήφθησαν στον Έβρο, δύο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και ένας στους Κήπους, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν αρκετά όπλα και πυρομαχικά.

Τα στοιχεία τους έχουν δοθεί και σε ξένες Αρχές ώστε να διαπιστωθεί η αφετηρία και ο προορισμός τους -πιθανολογείται ότι όδευαν προς τη Συρία για να πολεμήσουν με την τζιχαντιστική ISIS. Σε βάρος τους δεν είχε εκδοθεί ένταλμα από αρχές τρίτων χωρών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, το απόγευμα του Σαββάτου έγινε έρευνα σε όχημα στον χώρο στάθμευσης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.

Το όχημα, ένα τροχόσπιτο σύμφωνα με τις αναφορές, ανήκε σε δύο Ιρακινούς και στο εσωτερικό του βρέθηκαν περισσότερες από 20.000 σφαίρες, τρία περίστροφα Magnum 357 και τουλάχιστον άλλα 15 περίστροφα των 22 χιλιοστών.

Μετά τη σύλληψη των δύο πρώτων ανδρών, ηλικίας 28 και 22 ετών, εντοπίστηκε και τρίτο άτομο επίσης ιρακινής καταγωγής, αλλά Βρετανός υπήκοος, στο τελωνείο των Κήπων, ο οποίος μέσα στο αυτοκίνητο με το οποίο επιχειρούσε να περάσει στην Τουρκία, είχε 200.000 φυσίγγια, δεκάδες όπλα και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό.

Στην κατοχή ενός εκ των δύο βρέθηκε επίσης ένα καταθετήριο στο όνομα ενός ομοεθνή του, ο οποίος εντοπίστηκε στη συνέχεια στους Κήπους.

Τα στοιχεία των τριών διαβιβάστηκαν σε ξένες υπηρεσίες ώστε να διαπιστωθεί από πού είχαν ξεκινήσει και ποιος ήταν ο προορισμός τους. Πιθανολογείται ότι πήγαιναν προς τη Συρία – οι ίδιοι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν λένε το παραμικρό.

Την σε εξέλιξη έρευνα έχουν αναλάβει το Λιμενικό και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Σε βάρος των τριών δεν είχαν εκδοθεί εντάλματα από τρίτες χώρες.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here