Συλλήψεις για μίζες σε εργολαβίες μεγάλων έργων στην Ιταλία

Δεκάδες άτομα συνελήφθησαν σήμερα  στην Ιταλία για μίζες σε σχέση με εργολαβίες που  αφορούσαν μεγάλα έργα.

Στους συλληφθέντες, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβάνεται και ο Τζαντομένικο Μονόρκιο, γιος του πρώην Γενικού Λογιστή του Κράτους. Παράλληλα εστάλη κλήση σε απολογία και στον Τζουζέπε Λουνάρντι, γιο του Ιταλού πρώην υπουργού Μεταφορών και υποδομών της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι.

Η έρευνα και η όλη δικαστική υπόθεση βασίζονται μεταξύ άλλων και σε εικόνες από κρυφές κάμερες που είχε τοποθετήσει η αστυνομία και οι διωκτικές αρχές  και οι οποίες κατέγραψαν την παράνομη παράδοση χρημάτων  που φέρονται να δόθηκαν προκειμένου να εξασφαλισθούν σημαντικές εργολαβίες.

Η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας συνεχίζει τις συλλήψεις επιχειρηματιών και ανώτερων υπαλλήλων, οι οποίοι είχαν άμεση σχέση με την κατασκευή μέρους του νέου σιδηροδρομικού δικτύου που ενώνει τη Γένοβα με το Μιλάνο. Οι κύριες κατηγορίες σε βάρος τους είναι δωροληψία, δωροδοκια, διαφθορά, ευθύνη για διαβλητούς δημόσιους διαγωνισμούς και υπεξαιρέσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει μέχρι αυτή τη στιγμή, το κόστος των δημοσίων έργων που θεωρείται ότι ανατέθηκαν σε συγκεκριμένες εταιρίες μεανορθόδοξες μεθόδους διαφθοράς, ξεπερνά τα 320 εκατομμύρια ευρώ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here