Συζήτηση για την «Εκπαίδευση στη φυλακή» σήμερα στην έκθεση κρατουμένων

«Εκπαίδευση στη φυλακή: Σύγχρονες προοπτικές» είναι το θέμα της συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8 το βράδυ στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, όπου φιλοξενείται η «31η Πανελλήνια Έκθεση Έργων Κρατουμένων και Προϊόντων Φυλακών».

Τις δύο επόμενες ημέρες θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Μενέλαου Καραμαγγιώλη, «Πέρα από τα όρια…» γυρισμένο στο σχολείο της φυλακής νέων του Αυλώνα, και ένα Δρώμενο από την ομάδα «Επιλογή» της Επανένταξης του Κέντρου Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων Ελεώνα Θηβών (ΚΑΤΚΕΘ).

Οι πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις συνοδεύουν την έκθεση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα αντεγκληματικής πολιτικής Ευτύχη Φυτράκη, ο οποίος σε καιρούς δύσκολους και  χωρίς χρηματικά κονδύλια από τον προυπολογισμό του υπουργείου Δικαιοσύνης, κατόρθωσε να αναβιώσει τον θεσμό μετά από οκτώ χρόνια.

Στον φιλόξενο χώρο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων εκτίθενται μέχρι τις 9 Οκτωβρίου 2016 δημιουργίες κρατουμένων, ζωγραφικοί πίνακες, ξυλόγλυπτα, κοσμήματα κλπ., ενώ για πρώτη φορά διατίθενται προϊόντα από τις αγροτικές κυρίως φυλακές. Οσοι επισκεφθείτε την έκθεση θα βρείτε  ελαιόλαδο, τυριά, αρτοποιήματα, σαπούνια, σεντόνια κ.λπ., όλα φτιαγμένα από τους κρατούμενους.

Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι τις καθημερινές 18.00-23.00 και το Σαββατοκύριακο 12.00-23.00

Αξίζει τη στήριξή μας.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here