Συζητείται σήμερα η έκδοση του Λ.Μπόμπολα στην Κύπρο για 7 αδικήματα

Αρνήθηκε ο Λεωνίδας Μπόμπολας τις κατηγορίες που του αποδίδονται κατά την εμφάνισή του ενώπιον του συμβουλίου Εφετών, όπου συζητείται σήμερα το αίτημα των κυπριακών αρχών για την έκδοσή του στην Κύπρο. Οι κυπριακές αρχές του καταλογίζουν επτά αδικήματα που επισύρουν συνολική κάθειρξη 53 ετών. Ο ίδιος ανέφερε ότι επιθυμεί να δικαστεί από την ελληνική Δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με τη δικογραφία η εμπλοκή του κ. Μπόμπολα βασίζεται στις καταθέσεις τριών πρώην συνεργατών του στις κυπριακές αρχές, οι οποίοι αρχικά ήταν κατηγορούμενοι στην υπόθεση και τώρα είναι μάρτυρες. Σύμφωνα με τις καταθέσεις αυτές, ο Λ. Μπόμπολας γνώριζε για τις δωροδοκίες και τις υπερτιμολογήσεις στα έργα της εταιρείας του στην  Κύπρο.
Μεταξύ των αδικημάτων που του αποδίδονται είναι απάτη, κλοπή από δημόσιους λειτουργούς, παράβαση του νόμου περί εσόδων, εξασφάλιση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, συνομωσία για καταδολίευση, κ.α.
Η έκδοση του Λ. Μπόμπολα ζητείται με ένταλμα σύλληψης από τις κυπριακές Αρχές και αφορά την υπόθεση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμάτων (ΧΥΤΑ) στην Πάφο. Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου αφορά καταγγελίες ότι η εταιρία ΕΛΛΑΚΤΩΡ συμφερόντων του κ. Μπόμπολα, στην οποία είχε ανατεθεί έργο στον ΧΥΤΑ Πάφου, υπερχρέωνε, από το 2008 έως το 2015, τον δήμο για τη διαχείριση των σκουπιδιών.
Κατά τη σημερινή συζήτηση του αιτήματος έκδοσης οι συνήγοροι του Λ. Μπόμπολα υποστήριξαν ότι τα αδικήματα που του αποδίδουν οι Κύπριοι φέρεται ότι έχουν τελεστεί στην Ελλάδα, άρα δεν έχουν δικαιοδοσία τα κυπριακά δικαστήρια αλλά τα ελληνικά.
«Όλη μου η ζωή είναι αυτός ο όμιλος, όπου απασχολούνται 10.000 άτομα. Ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ εκπροσωπεί την Ελλάδα σε πολλές χώρες είμαστε γνωστοί παγκοσμίως» είπε ο κ. Μπόμπολας και συνέχισε:» Βασίζομαι στους συνεργάτες μου. Οι διευθυντές των εταιρειών  που εντάσσονται στον όμιλο  έχουν αυτοτέλεια. Δεν θα μπορούσα εγώ σε 55 εταιρείες να δίνω εντολή για πληρωμές της τάξεως των 10.000 ευρώ. Αν γίνανε αυτά, τα έκαναν μόνοι τους. Δεν έχω κάνει καμία παράνομη πράξη . Θέλω να δικαστώ στην Ελλάδα».
Η συζήτηση έχει διακοπεί και αναμένεται η πρόταση του εισαγγελέα .
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here