Συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομία στην Ξάνθη

 

Επεισοδιακή ήταν η χθεσινή παρέμβαση από άτομα και συλλογικότητες που συμμετέχουν στο No Borders Camp, εντός του ΑΠΘ, στις εγκαταστάσεις στη Ξάνθη όπου κρατούνται μετανάστες που αναμένουν απέλαση.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ και ΥΜΕΤ που φρουρούσαν το κέντρο κράτησης αρνήθηκαν να αφήσουν κλιμάκιο της διαδήλωσης που αποτελούνταν από γιατρούς και νομικούς, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν μικροσυμπλοκές. Οι δυνάμεις καταστολής έκαναν χρήση χημικών κατά των συγκεντρωμένων και σημειώθηκαν συγκρούσεις με την περιφρούρηση της πορείας.

Η διαδηλωτές αποχώρησαν συντεταγμένα και συγκεντρώθηκαν μετά από λίγη ώρα σε διαφορετικό σημείο έξω από το στρατόπεδο.

Νωρίτερα, η ίδια διαδήλωση είχε επισκεφτεί το κέντρο κράτησης στο Παρανέστι, όπου, παρά την ισχυρή παρουσία της αστυνομίας, μια μικρή ομάδα διαδηλωτών κατάφερε να έρθει σε επαφή με τους πρόσφυγες που βρίσκονται εντός των εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με ανάρτηση της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης, που συμμετέχει στην διοργάνωση του No Borders Camp, οι πρόσφυγες μετέφεραν πως αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα σίτισης και ιατρικής περίθαλψης.

Παράλληλα συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες πολιτικών φορέων για την κατασκήνωση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, με την συνδικαλιστική παράταξη καθηγητών του ΣΥΡΙΖΑ να επικρίνει την διοργάνωση.

Ο αριθμός των κατασκηνωτών, πάντως, έχει αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες μέρες, με την συμμετοχή πολλών ατόμων από το εξωτερικό, και υπολογίζεται πως ο αριθμός έχει περάσει τους 1.000.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here