Συγκέντρωση ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας-Κλειστή η Σταδίου

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΣΤ. ΜΙΣΙΝΑΣ)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας «ενάντια στους νέους αντεργατικούς σχεδιασμούς» της κυβέρνησης οργανώνει από τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (Π.Α.ΜΕ.). Κλειστή είναι η οδός Σταδίου από Αιόλου.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν ομοσπονδίες εργαζομένων και συνταξιούχων, καταγγέλλοντας ότι  «η κατάσταση στους χώρους δουλειάς έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο σφαγείο για τα δικαιώματα, τις κατακτήσεις και τις ανάγκες των εργαζομένων».

«Η μεγαλοεργοδοσία, αξιοποιώντας όλο το νομοθετικό οπλοστάσιο που της έχουν εξασφαλίσει η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τσακίζει μισθούς, μεροκάματα, ασφάλιση και εργασιακές σχέσεις. Καθημερινά, εκβιάζει εργαζόμενους να δεχτούν τη χειροτέρευση των όρων δουλειάς με τον ‘μπαμπούλα’ των απολύσεων και της ανεργίας. Αφήνει απλήρωτους για μήνες εργαζόμενους και όταν καταβάλλει τελικά τους πενιχρούς μισθούς, πολλές φορές προχωράει σε ‘ψαλίδισμα’ των δεδουλευμένων με την υπόσχεση της εξόφλησης κάπου στο απροσδιόριστο μέλλον ή ακόμη χειρότερα απαιτεί από τους εργαζόμενους, στο όνομα της ‘στήριξης’ της επιχείρησης, να συμφωνήσουν ότι εξοφλήθηκαν εξ ολοκλήρου…

»Έχουμε καθήκον, απέναντι στις οικογένειές μας και τα παιδιά μας, να οργανώσουμε την πάλη ενάντια στην αντεργατική πολιτική και την εξουσία του κεφαλαίου… Να διεκδικήσουμε καλύτερα μεροκάματα και μισθούς, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των οικογενειών μαςν» σημειώνει το ΠΑΜΕ.

Στην συγκέντρωση συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Γάλακτος-Τροφίμων και Ποτών, Φαρμάκου, Τύπου-Χάρτου και Λογιστών, καθώς και τα Συνδικάτα Οικοδόμων Αθήνας, Μετάλλου Αττικής και Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών-Πληροφορικής καθώς και το Συνδικάτο Επισιτισμού και Επιχειρησιακών σωματείων στα ξενοδοχεία, που κατέρχεται σε στάση εργασίας από 10.00-16.30.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here