Στ. Θεοδωράκης: Το κράτος και η εκκλησία δεν έχουν θέση στις κρεββατοκάμαρες

«Η ευημερία και η πρόοδος μιας κοινωνίας δεν κρίνεται μόνο από τον πλούτο που παράγει, αλλά από τα δικαιώματα που απολαμβάνουν οι πολίτες της και κυρίως οι ευπαθείς ομάδες της» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης, μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια. «Εμείς λέμε: «Το κράτος και η εκκλησία δεν έχει καμία θέση στις κρεβατοκάμαρες του έθνους», συμπλήρωσε. 

»Θέλω να πω λοιπόν στους συντηρητικούς πολίτες ότι δεν πρέπει να φοβούνται. Το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφίλων δεν απειλεί την οικογένειά τους και βέβαια δεν απειλεί την πατρίδα. Κανείς δεν κινδυνεύει από τον σεβασμό της πραγματικότητας. Από το αντίθετο κινδυνεύουμε. Από την υποκρισία και την καταπίεση.», σημείωσε.

Ο κ. Θεοδωράκης βρήκε ωστόσο την ευκαιρία να επιτεθεί στη κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Για την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα δικαιώματα δεν έχουν προτεραιότητα. Δεν το λέω μόνο για το σημερινό αποσπασματικό νομοσχέδιο αλλά το λέω και για όσα δεν κάνετε στις φυλακές, για όσα δεν κάνετε για τους ανάπηρους, για όσα δεν κάνετε για τους Ρομά . Υποσχεθήκατε πολλά -πήρατε τις ψήφους- και τώρα ραντεβού στην επόμενη προεκλογική περίοδο».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ζήτησε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να πάψουν να φοβούνται λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο συνεταίρος σας είπε προεκλογικά στους Έλληνες ότι θα σας μάθει να γράφετε μόνο με το δεξί. Μην τον επιβεβαιώνετε τόσο συχνά».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here