Στ. Θεοδωράκης: Ζητεί συμμετοχή της ΝΔ στη κυβέρνηση

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

«Έχουμε μια κακή κυβέρνηση αλλά δεν πρέπει να έχουμε εκλογές. Πρέπει ο κ. Τσίπρας να αντιληφθεί τις ευθύνες του και να ζητήσει νέα κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή. Με τη συμμετοχή και της ΝΔ. Να κάνουμε μια συμφωνία κυρίων και να πούμε ότι σε 2 χρόνια θα λύσουμε δέκα προβλήματα. Μόνο έτσι θα σταματήσει η παρακμή» δήλωσε στο Mega το βράδυ της Τρίτης ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Αναφερόμενος στις διαφορετικές προτάσεις των βουλευτών του στο θέμα των συνεργασιών είπε ότι «το Ποτάμι δεν είναι φυλακή και δεν υπάρχει ποινολόγιο», επεσήμανε όμως ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα ένα χρόνο τώρα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας είναι μια γροθιά και ότι όλοι οι Βουλευτές υπερασπίζονται τις αποφάσεις των οργάνων και του επικεφαλής.

Για τους διορισμούς ανακλητών στο δημόσιο πρότεινε: «τα πολιτικά γραφεία των υπουργών να πάψουν να είναι δημόσιες υπηρεσίες» Και πρόσθσε:  «Ξέρετε πότε τα πολιτικά γραφεία εντάχθηκαν στο δημόσιο; Το 1985 επί Άκη Τσοχατζόπουλου. Θα καταθέσουμε νομοθετική πρόταση για κατάργηση των πολιτικών γραφείων και θα δούμε τι θα πει ο κ. Μητσοτάκης, η κα. Γεννηματά. Υπάρχουν πολλοί υπουργοί που απ΄ ότι φαίνεται έχουν τα λεφτά να έχουν μεγάλα πολιτικά γραφεία. Το δημόσιο όμως να πληρώνει μόνο μια γραμματέα και έναν σύμβουλο όπως συμβαίνει στην Κύπρο. Όλοι οι άλλοι να είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Ξέρετε τι θα κερδίσουμε; 2000 μετακλητοί υπάλληλοι σημαίνουν 100 εκατομμύρια ετησίως».

Για την πρόταση Γεννηματά περί μεγάλης συμπαράταξης είπε:

«Δεν έχουμε καμιά αγωνία για τη διάσωση των παλιών μηχανισμών. Το θέμα δεν είναι αν θα σωθεί ο Σταύρος Θεοδωράκης ή οι βουλευτές του. Δεν με ενδιαφέρει να αγκαλιαστώ για να αισθανθούμε πολλοί. Αυτό που απαιτείται είναι συνεννόηση για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Το βαθύ κομματικό κράτος, η εξαγωγική πολιτική και η επιχειρηματικότητα, ένα νέο Σύνταγμα που θα απελευθερώσει δυνάμεις, χωρισμός κράτους εκκλησίας… Το ερώτημα λοιπόν είναι με ποια πολιτική και όχι με ποιο πρόσωπο θα πας. Η Ελλάδα χρειάζεται ένα μεταρρυθμιστικό, εκσυγχρονιστικό, επαναστατικό πρόγραμμα. Για να ισορροπήσει το πολιτικό σύστημα χρειάζονται τρεις πόλοι – τρία πόδια. Δεν αρκεί μια συντηρητική παράταξη. Δεν αρκεί ένα λαϊκίστικο κόμμα. Χρειάζεται μια τρίτη δύναμη, όχι απλά μια κεντροαριστερά – κάτι που μοιάζει σαν ξαναζεσταμένο φαγητό – αλλά ένας μεταρρυθμιστικός εκσυγχρονιστικός πόλος.».

Σχολιάζοντας τη δήλωση της κ .Γεννηματά ότι την χωρίζει άβυσσος από τον κ. Μητσοτάκη είπε ότι «είναι αστείο πριν μερικούς μήνες να κάθεσαι στο ίδιο υπουργικό τραπέζι με τον κ. Μητσοτάκη και μετά να ανακαλύπτεις ότι σε χωρίζει άβυσσος».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here