Στρατούλης: Δίνουμε μάχη με προτεραιότητα μισθούς – συντάξεις

Η κυβέρνηση κάνει «μια σκληρή διαπραγμάτευση για να διατηρήσει τις κόκκινες γραμμές της» σε ό,τι αφορά τους μισθούς και τις συντάξεις τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας το πρωί στο Mega.

«Δίνουμε μια μεγάλη μάχη», ανέφερε χαρακτηριστικά «Φαίνεται ότι εξακολουθούμε να κινούμαστε μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης όπου Σκύλλα είναι το ΔΝΤ,το οποίο φέρεται ότι είναι πιο ελαστικό στα δημοσιονομικά αλλά πολύ πιο σκληρό στα εργασιακά και στα ασφαλιστικά. Η Ευρωζώνη φέρεται να λέει ότι είναι πιο σκληρή στα δημοσιονομικά και πιο ελαστική σε εργασιακά – ασφαλιστικά. Θα δούμε τι κουμπαρά θα έχουμε με τα δημόσια έσοδά μας και θα δούμε εάν φθάνει να πληρώσουμε το ΔΝΤ ή αν μας δημιουργεί αυτό πρόβλημα να μην έχουμε κατά τη διάρκεια του μήνα να πληρώσουμε μισθούς, συντάξεις, υγεία, παιδεία, πρόνοια, κοινωνική προστασία».

«Αν διαπιστώσουμε ότι δεν περισσεύουν για το ΔΝΤ νομίζω έχουμε πει με πάρα πολύ μεγάλη ευθύτητα ότι προτεραιότητα έχει να πληρώσουμε μισθούς, συντάξεις, υγεία, παιδεία», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά με τις επιπτώσεις μιας μη πληρωμής της δόσης ο κ. Στρατούλης υποστήριξε πως «αν το έχεις πει έγκαιρα και έχεις σχεδιάσει τα επόμενα βήματα, δεν δημιουργείς ψυχολογία στην αγορά». «Είναι προφανές ότι πάντα διαθέτεις εναλλακτικές λύσεις για να μην κρεμάσεις τον λαό σου και για να μην αδειάσεις τελείως τα δημόσια ταμεία, εναλλακτικές λύσεις πάντα υπάρχουν, πάντα εφαρμόζουν χώρες και δεν θα πρέπει να υπάρχει τρομοκρατία επ’ αυτού», πρόσθεσε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here