Στο Eurogroup παραπέμπει το θέμα Γεωργίου-ΕΛΣΤΑΤ η Κομισιόν

Την ανησυχία της Κομισιόν για τις δηλώσεις που αμφισβητούν την εγκυρότητα  των στοιχείων πάνω στα οποία βασίζεται το Πρόγραμμα Σταθερότητας της Ελλάδας, εκφράζει, σε συνέντευξή της στα ΝΕΑ,  η Επίτροπος Απασχόλησης, Μαριάνε Τίσεν, στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η Eurostat. Και όπως λέει το θέμα αυτό θα απασχολήσει το επόμενο Eurogroup.

Με αφορμή τη δίωξη του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ  Ανδρέα Γεωργίου, η Τίσεν εκφράζει την απόλυτη στήριξή της στο πρόσωπό του, λέγοντας ότι αποκατέστησε την αξιοπιστία της ΕΛΣΤΑΤ, η διατήρηση της οποίας είναι καίριας σημασίας. «Φυσικά, η αξιοπιστία μπορεί να χαθεί σε μια στιγμή», συμπληρώνει.

Η  Βελγίδα επίτροπος εκφράζοντας την ενόχληση της Κομισιόν, θέτει θέμα αποπολιτικοποίησης της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης και υσημειώνει ότι το θέμα θα αποτελέσει αντικείμενο της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. Γι’ αυτό και έχει ήδη μπει  και στην ατζέντα του  Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου.

«Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία για την ποιότητα και την ακρίβεια των δεδομένων πάνω στα οποία βασίζεται το Μνημόνιο», λέει η επίτροπος σε μια συνέντευξη από την οποία γίνεται φανερό ότι η Κομισιόν δεν θα αφήσει το θέμα χωρίς συνέχεια.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here