Στο τρίτο μνημόνιο «σκόνταψε» ο εθνικός διάλογος για την παιδεία

ΦΩΤΟ: INTIME (Γ. ΛΙΑΚΟΣ)

Της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΛΙΑΤΣΟΥ

Πρεμιέρα του εθνικού διαλόγου η σημερινή για την παιδεία. Απόντος του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, στο  Ινστιτούτο Παστέρ, όλα ήταν έτοιμα  για να ξεκινήσει το βράδυ της Τρίτης η πρώτη συζήτηση της επιτροπής, όταν εισήλθαν στην αίθουσα φοιτητές και εκπαιδευτικοί  με συνθήματα κατά του τρίτου μνημονίου.  

«Αφού ψηφίσατε και το τρίτο μνημόνιο, θέλετε και διάλογο» έγραφε το τεράστιο πανό που σήκωσαν μπροστά στο πάνελ.

«Θέλουμε δουλειά, θέλουμε ζωή» φώναζαν εκπαιδευτικοί και φοιτητές οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί μέσα και έξω από το αμφιθέατρο.

«Εμπρός, λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη» συνέχισαν οι εκπαιδευτικοί ζητώντας  μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση.

Στην πρώτη συζήτηση που είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 7 η ώρα το απόγευμα επρόκειτο να παρευρεθεί ο  Νίκος Φίλης  ο οποίος προφανώς  ειδοποιήθηκε  για την εξέλιξη και δεν έφτασε ενώ η Σία Αναγνωστοπούλου προσήλθε και αποχώρησε άρον άρον ύστερα από τις διαμαρτυρίες των συγκεντρωμένων.

Ομιλητές ήταν  ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου Αντ. Λιάκος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής Κ. Γαβρόγλου, ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας Γ. Θεοτοκάς και ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Γερ. Κουζέλης.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here