Στο ΣτΕ η παράταση της θητείας των μελών των ανεξάρτητων αρχών

Προδικαστικό  ερώτημα στο Συμβούλιο της Επικρατείας έστειλε το Διοκητικό Εφετείο Αθηνών  για τον εάν είναι συνταγματική και  νόμιμη  η παράταση της θητείας των μελών της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) που έγινε  μετά την λήξη της στις 2 Απριλίου 2002.

Το  Διοικητικό Εφετείο Αθηνών το απασχόλησαν τρεις περιπτώσεις προστίμων που είχε επιβάλει η ΑΔΑΕ σε εταιρείες τηλεφωνίας.

Οι εταιρείες υποστηρίζουν ότι ήταν κακή η συγκρότηση των μελών της Ολομέλειας της ΑΔΑΕ με τις οποίες επιβλήθηκαν τα πρόστιμα σε βάρος τους, λόγω της  συμμετοχής τους σε αυτές τριών μελών των οποίων η θητεία τους παρατάθηκε επί 2 και πλέον έτη από την κατά νόμο λήξη της.

‘Όπως είναι γνωστό, στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει παραπεμφθεί με   αποφάσεις του Γ΄ Τμήματος, λόγω σπουδαιότητας για   οριστική λύση,  το   ζήτημα  εάν ο Γενικός Επιθεωρητής ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης  Λέανδρος  Ρακιντζής μετά την λήξη   της 5ετους θητείας  στις 14 Σεπτεμβρίου 2009, παραμένει νόμιμα στην θέση του  και  ασκεί τα  καθηκόντων του και ειδικά αυτά της άσκησης προσφυγών κατά τελεσιδικών αποφάσεων των πειθαρχικών συμβουλίων.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here